Fredrik Selmers vei 4 er ett av Entras BREEAM In-Use-sertifiserte bygg.

Stadig flere miljøsertifiserer eksisterende bygg

Til nå har BREEAM In-Use blitt brukt på 136 eiendommer i Norge, hvorav 40 har et gyldig sertifikat. Dette er mer enn en dobling siden august 2018, da 18 eiendommer hadde gyldige sertifikater.

BREEAM In-Use er et verktøy for å miljøsertifisere eksisterende bygg.

Eiendomsselskapet Entra er ett av de 43 selskapene som har forpliktet seg til å gjennomføre strakstiltakene i Eiendomssektorens veikart mot 2050.

- In-Use er anbefalt som ett av de ti strakstiltakene i veikartet mot 2050, og vi har satt ambisiøse mål for vår portefølje. For å kunne oppfylle disse og sette enda tøffere mål fremover, må vi tenke annerledes og bruke forskjellige metoder. BREEAM In-Use er et verktøy som bidrar aktivt til å nå disse målene, forteller rådgiver i Entra Evija Izaka i en pressemelding.

Kravet om resertifisering av eiendommene bidrar til at Entra utarbeider mer langsiktige planer for å holde et høyt miljønivå på sine bygg også fremover.

- Vi ser også nytten i å vurdere miljøkvalitetene i byggets driftsfase, og ikke kun ved oppføring eller totalrehabilitering av våre eiendommer, sier Entra-rådgiveren.

Entra merker også at investorer og leietakere i større grad etterspør miljøkvaliteter i byggene.

- Økte finansieringsmuligheter i form av grønne obligasjoner og grønne lån fungerer også som en pådriver i arbeidet med BREEAM In-Use-sertifisering av vår portefølje. Vi ser også at det stilles strengere krav til våre eksterne rapporteringer når det gjelder antall BREEAM/ BREEAM In-Use-sertifiserte bygg og oppnådde nivåer i vår portefølje. Det har også blitt mer naturlig både for våre leietakere og investorer å etterspørre kvalitetene i byggene som en BREEAM In-Use sertifisering fokuserer på, sier hun.