Kristian August gate 23 vil inngå i Höegh Eiendom sin sentrumsportefølje. Foto: Dmitry Tkachenko

Höegh Eiendom kjøper kontoreiendom ved Tullinløkka

Kristian August gate 23 vil inngå i Höegh Eiendom sin
sentrumsportefølje, og styrker selskapets utleiekapasitet i sentrale strøk av bykjernen.

Kristian August gate 23 vil inngå i Höegh Eiendom sin sentrumsportefølje, og styrker selskapets utleiekapasitet i sentrale strøk av bykjernen.

Det melder Höegh Eiendom i en pressemelding.

– Nasjonalmuseet valgte å benytte sin opsjon på kjøp av eiendommen fra Entra, med hensikt om videresalg til en profesjonell aktør. Eiendommen har huset museets administrasjon, som snart flytter inn i nye lokaler på den tidligere Vestbanetomten, sier administrasjonsdirektør Rune Bjerkås i Stiftelsen Nasjonalmuseet for Kunst i pressemeldingen.

Kristian August gate 23 vil inngå i Höegh Eiendom sin sentrumsportefølje, og styrker selskapets utleiekapasitet i sentrale strøk av bykjernen.

– I tillegg anser vi potensialet som åpenbart. Det pågår en spennende transformasjon av området ved Tullinløkka, som uten tvil vil bidra til økt aktivitet og attraktivitet i tiden fremover», sier direktør for Oslo porteføljen Cato D. Lauritzen i Höegh Eiendom.

Frem til nå, har det vært begrenset utvikling av området rundt Tullin. Dette er imidlertid i ferd med å endre seg, blant annet på grunn av Entra sitt arbeid med å utvikle nye «Tullinkvartalet». Det blir i dag rehabilitert og bygget nye bygg på til sammen over 100.000 kvadratmeter i dette området. Den største utviklingen skjer på nabotomten til Kristian Augusts gate 23, hvor juridisk fakultet og over 4.000 studenter flytter inn om kort tid.

– Den umiddelbare nærheten til Nationaltheatret stasjon og øvrig infrastruktur i bykjernen, gjør eiendommen svært tilgjengelig. Vi gleder oss til å bidra med videreutvikling av dette området, sier Lauritzen.

Etter at Nasjonalmuseet har flyttet ut, skal Kristian Augusts gate 23 tilpasses en eller flere nye leietakere. Planen går ut på å heve innvendig standard betraktelig, samtidig som den arkitektoniske kvaliteten i bygningsmassen bevares.

– Arbeidet med å vurdere nye planløsninger og overordnet designforslag for eiendommen er i full gang. Vi ønsker å styrke byggets identitet, samt innfri krav og behov som forventes av moderne kontorbruk. I tillegg legges det til rette for utadrettet bruk av første etasje, tilpasset det nye bygulvet rundt Tullinkvartalet, forteller utleiesjef Hans Olav Johannessen i Höegh Eiendom.

I tillegg til bygningsmessige oppgraderinger, planlegger Höegh Eiendom flere grønne tiltak for å nå sine målsetninger på vegne av miljøet.

– Grønne tiltak i eksisterende bygg er et av de viktigste miljøgrepene vi tar. Vi ønsker å ha fokus på å bevare og gjenbruke materialer for å redusere klimafotavtrykket. Denne miljøambisjonen skal forankres gjennom et eget klimaregnskap, samt at det gjøres valg som muliggjør sertifisering for BREEAM In-Use «Excellent», opplyser energi- og miljørådgiver Jennifer Lamson i Höegh Eiendom.

Eiendommen forventes ferdigstilt for nye leietakere sommeren 2021.