- Vi gjør dette oppkjøpet og etablerer det nye selskapet Protan Multiplan for å få tilgang til nye markeder og økt produksjonskapasitet for ytterligere vekst, sier konsernsjef Erik Øyno i Protan.

Protan kjøper tyrkisk tak- og membranprodusent

Protan har kjøpt selskapet Multiplan, som er Tyrkias største produsent av termoplastiske takbelegg. Samlet beløper investeringen seg til over 100 millioner kroner.

Multiplan har lenge vært den største leverandøren av tak og membraner i Tyrkia, og er en etablert merkevare i flere markeder. Fabrikken i Gebze øst for Istanbul er en moderne produksjonsenhet som produserer tak- og tunnelmembraner i materialene PVC og TPO.

- Vi gjør dette oppkjøpet og etablerer det nye selskapet Protan Multiplan for å få tilgang til nye markeder og økt produksjonskapasitet for ytterligere vekst, sier konsernsjef Erik Øyno i Protan i en pressemelding.

- Som følge av sterk vekst og økt etterspørsel etter Protans miljøvennlige produkter, er dette oppkjøpet et naturlig steg. Vi kommer til å fortsette produksjon i Drammen med uforminsket styrke, og ytterligere produksjonskapasitet er helt nødvendig for å kunne fortsette veksten og sikre vår leveranseevne i internasjonale markeder, legger Øyno til.

For Protan er dette en stor enkeltinvestering. Samlet beløper investeringen seg til over 100 millioner kroner.

- Gjennom en ny produksjon i Asia oppnår vi nærhet til flere markeder ute i verden, både der vi allerede selger våre produkter, men også i det som for oss er nye markeder med stort potensial, sier konsernsjef Øyno.

Protan-konsernet har fra før datterselskaper i Polen, Sverige, Storbritannia, Tyskland, Danmark, Finland, Spania, Litauen og Ungarn. Protan omsatte i 2018 for 1,7 milliarder kroner og fikk et resultat før skatt på 86 millioner kroner.

Multiplan Yalıtım Sistemleri San. Tic. A. Ş har vært et selskap i det tyrkiske industri- og byggekonsernet Nuhgroup, og fabrikken i Gebze utenfor Istanbul produserer membraner av PVC og TPO og har en produksjonskapasitet på cirka 10 millioner kvadratmeter.