Utviklingsdirektør Liz-Heidi Leonhardsen (t.v) og prosjektsjef Birgitte Aas Gaarder i Hav Eiendom har ledet det store byggeprosjektet. Foto: Tomm W Christiansen

Skanska overleverte kunsthotell i Bjørvika

Nytt kunsthotell står ferdig i Bjørvika.

Skanska overleverte 1. juli det nye hotellet i Bjørvika til byggherre Hav Eiendom. Nå skal hotellet innredes. 1. august åpner Clarion Hotel Oslo.

Hotellet ligger mellom Operaen og Munchmuseet i Dronning Eufemias gate 15.

Kunsthotellet skal blant annet smykkes med et ekte Munch-maleri i lobbyen. Clarion Hotel Oslo vil satse på å skape spennende utstillinger og events for kunstinteresserte.

Det nye hotellet har til sammen 255 rom med god variasjon i romstørrelse. Clarion Hotel Oslo blir et konferansehotell med kapasitet til 1200 personer. Den største salen er dimensjonert for konferanser med 400 deltagere.

– Dette har vært et stort prosjekt for Hav Eiendom. Vi har hatt et veldig godt samarbeid med Clarion og alle de involverte i byggeprosessen. Byggingen har gått etter planen, og uten store overraskelser, sier utviklingsdirektør Liz-Heidi Leonhardsen i Hav Eiendom i en pressemelding.

Kvartalet som hotellet ligger i var opprinnelig med i vinnerforslaget fra den spanske arkitekten Herreros, som vant konkurransen om det nye Munchmuseet. Senere er det blitt omarbeidet og videreført av det norske arkitektkontoret LPO. Skanska har ført opp bygget i en totalentreprise.

Bygget Breeam-sertifiseres og bygges med krav til passivhusnivå i henhold til miljøoppfølgingsplan for Bjørvika, som innebærer gode løsninger for å sikre lavt energiforbruk.

Hav Eiendom er Oslo Havns eget eiendomsselskap. Hav Eiendom har hatt ansvaret for områdeutvikling i Bjørvika for Oslo Havns tidligere havneområder.