Kristian Hagemann og Jesper Gottlieb.

Gottlieb Paludan Architects etablerer seg i Norge

Arkitektselskapet Gottlieb Paludan Architects gjør nå sin inntreden i det norske markedet gjennom at de overtar tegn_3.

Begge selskapene er eid av ÅF Pöyry AB og vil drives under merkevaren Gottlieb Paludan Architects.

Gottlieb Paludan Architects har nylig vunnet flere norske store kontrakter, blant annet stasjonsprosjektene Skøyen og Vækerø på den nye Fornebubanen.

- Sammenslåingen av Gottlieb Paludan Architects og tegn_3 innebærer en strategisk spissing og omorganisering av tegn_3 sin nåværende virksomhet til å fokusere på tre områder. Dette er Plan og Urbanisme, Utvikling & Analyse og Integrert Design hvor tverrfaglige team bestående av eksempelvis arkitekter, ingeniører og sluttbrukere jobber sammen i prosjekter med høy kompleksitet, heter det i en pressemelding fra ÅF Pöyry.

- Sammenslåingen av Gottlieb Paludan Architects og tegn_3 vil skape en ny, sterk skandinavisk arkitekt- og designvirksomhet. Vi gleder oss til samarbeidet med våre nye, norske kolleger i Oslo og Trondheim, sier administrerende direktør Kristian Hagemann hos Gottlieb Paludan Architects i meldingen.

Den formelle overtakelsen vil skje i løpet av 2019. Selskapet vil styres av ledelsen i Danmark inntil ny leder i Norge er på plass.

Begge selskapene er en del av forretningsområdet Architecture & Design i ÅF Pöyry AB og kjenner hverandre fra samarbeid på flere felles prosjekter.