Illustrasjonsfoto: Sindre Sverdrup Strand

Nygaard Bygg er konkurs- mener kunde holder igjen penger

Nygaard Bygg AS på Roa er konkurs. Ti ansatte mister dermed jobben.

Ifølge Hadeland (krever innlogging) har selskapet nettopp levert oppbudsbegjæringen til Gjøvik tingrett.

– Det verste har vært å gi beskjeden til de ansatte. Nå står de uten jobb, og det kan ta litt tid før de får pengene de har krav på, sier Nygaard og tenker på feriepenger, lønn for den siste perioden og støtten fra lønnsgarantifondet, sier daglig leder Pål Nygaard til avisen.

Ifølge Nygaard har tømrerbedriften, som holder til på Roa i Oppland, det siste året hatt et anstrengende forhold til en kunde som Nygaard påstår holder igjen penger for et prosjekt.

– Det dreier seg om et betydelig beløp. Vi er en liten aktør, og har ikke midler til å stå i en slik situasjon over tid. Vi var i kontakt med banken for å se om det var mulig å få et lån slik at vi kunne holde det gående fram til en eventuell rettssak. Vi fikk ikke innvilget det lånet, sier Nygaard til Hadeland.

Nygaard Bygg har siden 2004 bygget seg oppå fra et enkeltmannsforetak til et AS med en omsetning på 31 millioner kroner i 2018. Så sent som i 2016 omsatte selskapet for 72 millioner og leverte et resultat på 6,2 millioner. Pål Nygaard legger ikke skjul på at det er trist å se bedriften gå under på denne måten, men han sier til Hadeland at de egentlig ikke har noe å skamme seg over.

– Vi har hatt 15 ansatte i gjennomsnitt i 15 år, og alle har fått lønna si når de skal. Vi har betalt moms, skatter og avgifter til punkt og prikke, og har hatt mange fornøyde kunder. Nå er det slutt, så får vi se hva framtiden bringer, sier Nygaard.