Peab bygger første del av Bo på Billingstad

Bergerveien 24 AS, som eies av AF Eiendom, Eiendomsplan og Klaveness Marine, har vedtatt bygging av første del av prosjektet «Bo på Billingstad». Peab Entreprenør bygger første del.

Det skriver AF Gruppen i en pressemelding fredag.

Bo på Billingstad omfatter 136 leiligheter og 50 rekkehus på området Vestre Billingstad i Asker kommune. Byggherre Bergerveien 24 har inngått entrepriseavtale med Peab Entreprenør, og byggestart er satt til juli 2019.

– I konkurranse med flere entreprenører var det Peab som svarte best på oppgaven, vi ser fram til et godt samarbeid i tiden fremover, sier daglig leder i utbyggingsselskapet, Anders Veidahl.

Vestre Billingstad er et tidligere industriområde hvor det totalt skal utvikles mer enn 1.600 boliger i løpet av de neste ti til 15 årene. Bo på Billingstad ligger i sør-vestlig ende av området, og grenser mot store landbruksområder.

– Vi opplever stor interesse for boligene, noe vi synes er veldig gledelig. De umiddelbare kvalitetene som nærhet til naturen og kort vei til togstasjonen er viktig for fremtidige beboere. Samtidig vil kombinasjonen av rekkehus og leiligheter bidra til et mangfoldig bomiljø med folk i alle livsfaser, sier Veidahl i pressemeldingen.

Boligene i Bo på Billingstad skal bygges over to trinn, og prosjektet planlegges ferdigstilt i 2022, skriver AF i meldingen.