Boligbyggs administrerende direktør, Marit Jakobsen Leganger, og daglig leder i WK Entreprenør, Erlend Wegger. Foto: Boligbygg

WK Entreprenør bygger 80 omsorgsboliger på Kjelsås

WK Entreprenør AS har vunnet Oslo kommunes konkurranse om å få bygge 80 moderne Omsorg+-boliger og flytte en verneverdig sveitservilla på Kjelsås. Nå starter planleggingen av prosjektet for fullt.

– Nå som kontrakten er signert, gleder vi oss til å starte forprosjektet i samspill med WK Entreprenør, sier administrerende direktør i Boligbygg, Marit Jakobsen Leganger i en pressemelding.

Det er foretaket Boligbygg i Oslo kommune som eier tomten i Kjelsåsveien 114-116 og er byggherre for prosjektet.

Etter planen vil det være klart for første spadetak i prosjektet sommeren 2020. Om fremdriften videre går som planlagt, vil det ferdige bygget stå innflyttingsklart sommeren 2022.

Siden høsten 2018 har flere entreprenørfirmaer konkurrert om kontrakten for prosjektet. I desember leverte entreprenørene hver sine løsningsforslag, som har blitt nøye vurdert av Boligbygg, før valget falt på WK Entreprenør. Entreprenøren forteller at de føler stor eierskap til prosjektet etter å ha jobbet med løsningsforslaget i konkurransefasen.

– Vi gleder oss veldig til å være med å utvikle dette prosjektet, og gleder oss til å samarbeide med Boligbygg, sier daglig leder i WK Entreprenør, Erlend Wegger.

– Prosjektet er også en fin utviklingsplattform for oss på flere områder, som BREEAM, kompakttre og fossilfri byggeplass, sier entreprenørens prosjektleder Jørn Wegger.

Forprosjektfasen og prosjekteringen av bygget skal skje i samspill mellom kommunen og entreprenøren, i form av en samspillsentreprise. Når prosjektet går over i byggefasen, vil det bli regulert som en ordinær totalentreprise.

Hille Melbye Arkitekter og Arkitektkontoret Nils Tveit har vært arkitekter på vinnerforslaget.