Illustrasjonsfoto: Sørby Utleie.

Tilbyr ny digital typeopplæring for maskiner

Sørby Utleie lager animerte brukeropplæringsvideoer for alle sine utleieprodukter, og kan nå tilby en ny digital dokumentert typeopplæring for maskiner.

I dag er det et lovkrav at alle arbeidstakere skal ha dokumentert opplæring på det utstyret/verktøyet han bruker. Det vil si at det holder ikke med bare et personløfterkurs eller maskinførerbevis dersom han skal bruke en lift eller en gravemaskin. Arbeidstakeren trenger i tillegg en produktspesifikk opplæring på den aktuelle maskinen som brukes. Denne dokumentasjonen skal være skriftlig og være attestert av arbeidsgiver og den som har gitt opplæringen, skriver Sørby Utleie i en pressemelding.

Ifølge Sørby Utleie er det ikke så mange arbeidsgivere som klarer å oppfylle dette kravet da dette er meget tidskrevende, kostbart og ikke minst vanskelig å gjennomføre i stor skala.

Utleieselskapet mener de nå har funnet en meget god løsning på denne utfordringen:

– Utleieselskapet lager nå animerte brukeropplæringsvideoer på alle utleieprodukter.

– I tilknytning til hver video lager de noen spørsmål som bruker må svare på etter å ha sett videoen

– Når arbeidstaker har sett igjennom hele videoen og svart korrekt på alle kontrollspørsmål vil arbeidstaker og arbeidsgiver motta et digitalt signert dokument på at opplæring er fullført på den aktuelle maskintypen.

– Hele brukeropplæring med video, spørsmål og til man har et dokumentert bevis, vil ta cirka ti minutter og gjøres via en app på brukerens mobiltelefon.

Arbeidsgiver kan være trygg på at riktig opplæring er gitt og at arbeidstaker jobber trygt og sikkert. Ikke minst vil effektiviteten til brukeren øke da brukerfeil og ståtid vil minimeres, skriver Sørby Utleie.

Utleieselskapet fremhever at manus til videoer og opplæringsmodul blir laget av erfarne fagfolk som kan maskinene og vet hva det dreier seg om.