Nytt BIM-samarbeid skal gjøre det enklere for arkitektene

Norsk Byggtjeneste og Bimbear har inngått samarbeid om å distribuere og koble BIM-objekter til produktene i NOBB.

Det skriver Norsk Byggtjeneste i en pressemelding tirsdag.

Gjennom NOBB får brukerne nå tilgang til Bimbears BIM-bibliotek, mens de får tilgang til NOBBs produkt- og informasjonsdatabase gjennom Bimbear.

Daglig leder i Bimbear, Anders Golden, Høgsnes (til venstre) og kollega André Aksetøy. Foto: Oscar Stoltenberg

Bimbear.com er en internasjonal inspirasjonsplattform hvor arkitekter kan lese om arkitektoniske prosjekter og samtidig laste ned gratis BIM-objekter. BIM-objektene er informasjonsrike 3D-modeller som, ifølge pressemeldingen, er lette å laste ned og enkle å håndtere for entreprenører, arkitekter, rådgivende ingeniører og andre som har behov for dem. De kan også enkelt importeres inn i CAD-systemer, heter det i meldingen.

NOBB er byggenæringens største produkt- og informasjonsdatabase, og oppdateres daglig med korrekt informasjon.

– Avtalen med Byggtjeneste som gir tilgang til NOBB, er en milepæl for Bimbear. Vi har fokus på lette og brukervennlige objekter, laget av arkitekter med erfaring fra prosjektering, som er skapt for distribusjon gjennom digitale markedskanaler som NOBB. Vi har også lagt inn en kobling fra BIM-objektet til NOBB, noe som gjør det enkelt å hente relevant informasjon, rett fra produktene. Her sparer brukeren masse tid, sier daglig leder i Bimbear, Anders Golden Høgsnes.

En undersøkelse utført av arkitektbedriftene i 2017, viser at 96 prosent av alle arkitekter bruker BIM i sine prosjekter.