- Dette er en anerkjennelse av det sammensatte og strategiske arbeidet selskapet har utført de siste årene, sier Karoline Nystrøm.

Schneider Electric feirer at kvinneandelen er doblet

For Karoline Nystrøm begynte kvinnedagen på hederlig vis, da den nye toppsjefen i Schneider Electric ble hedret som en av Norges 50 fremste tech-kvinner.

Kåringen, i regi av Abelia og ODA-nettverket, har som formål om å øke andelen kvinner som jobber med teknologi og ledelse i næringslivet. Arrangementet fant sted på Næringslivets hus i Oslo, hvor statsminister Erna Solberg holdt tale.

- Å utvikle og ta i bruk ny teknologi er både avgjørende for å møte våre største samfunnsutfordringer, og for å utvikle det næringslivet vi skal leve av i Norge fremover. Til den jobben trengs problemløsere av begge kjønn, sier Håkon Haugli, administrerende direktør i Abelia.

Karoline Nystrøm overtok lederjobben i Schneider Electric Norge ved årsskiftet. Som den første kvinnelige topplederen i selskapet er hun selv et eksempel på den strategiske omstillingen selskapet har gjennomgått på rekordtid. I løpet av bare tre år er kvinneandelen doblet i Schneider Electric. Det skyldes ikke tilfeldigheter, men et målrettet arbeid i hele den norske organisasjonen.

- Jeg vil takke Abelia og ODA-nettverket for prisen. Dette viser at det vi jobber med i Schneider Electric Norge setter spor og skaper verdi. Dette er langt fra en pris jeg mottar alene, men en anerkjennelse av det sammensatte og strategiske arbeidet selskapet har utført de siste årene. Elektrobransjen har tradisjonelt vært mannsdominert, men vi i Schneider Electric Norge mener at mangfold har stor forretnings- og samfunnsverdi. Vi ønsker å motivere bransjen til å tenke nytt og helhetlig, sier Karoline Nystrøm, og legger til:

- Skal vi endre bransjen er det viktig at vi får med oss hele organisasjonen vår, og det har vi lykkes med. Derfor er dette en pris vi feirer på tvers av hele organisasjonen og på tvers av kjønn - nettopp fordi dette i stor grad handler om mye mer enn bare kvinner og menn, men om å åpne opp for og vokse på ulikheter. Det er noe alle kan nyte godt av og det er godt for businessen.

De 50 fremste kvinnene i teknologi og ledelse, blant disse Karoline Nystrøm i Schneider Electric.