Erlend Wegger har inntatt sjefsstolen i WK Entreprenør.

Erlend Wegger ansatt som ny daglig leder i WK Entreprenør

1. mars tiltrådte Erlend Wegger (32) som ny daglig leder i WK Entreprenør - og han er helt klar på at selskapet skal vokse i tiden fremover. – Vi har en sterk ambisjon om å utvikle selskapet videre, der økt omsetning gjennom å utvikle kompetansen vi allerede har på plass i virksomheten står sentralt, sier Erlend Wegger.

Sivilingeniøren kjenner godt til familieselskapet fra tidligere – og har jobbet i virksomheten i noe over to år. Han understreker at det har vært kjørt en skikkelig prosess frem mot ansettelsen - og at det ikke var gitt at han skulle overta ledelsen av virksomheten, som er eid av hans far Jørn Wegger og hans onkel Geir Wegger. Styreleder Leif Øie, som er adm. dir. i Link arkitektur, hadde ansvaret for ansettelsesprosessen som nå er sluttført.

– Jeg har jobbet i selskapet både som prosjektingeniør og nå den senere tiden som prosjektleder, blant annet for utbyggingen av Oksenøya B4 og B5 for OBOS Fornebu. Vi har de senere månedene jobbet med å få på plass en ny fast daglig leder, og jeg er meget glad for å ha blitt vist denne tilliten - og nå skal jeg jobbet hardt for å vise at jeg er tilliten verdig, legger han til.

Britt Røed Lohne valgte sommeren 2018 å tre ut av sin rolle som daglig leder i selskapet etter flere år i sjefsstolen, og i perioden frem til 1. mars i år har Jørn Wegger sittet som konstituert leder av selskapet.

700 millioner
WK Entreprenør omsatte i fjor for ca 700 millioner kroner, med en bunnlinje på rundt 21 millioner kroner. De har hovedkontor i Tønsberg, med et stor avdelingskontor i Oslo - hvor selskapet nå har den største aktiviteten i virksomheten.

Erlend Wegger har en utdanning som sivilingeniør bygg fra NTNU og har en MBA-utdannelse fra USA.

Etter utdanningen var ferdig i USA jobbet han fire og et halvt år i Statoil (nå Equinor), først i Stavanger i to år, før han flyttet til det nye kontoret på Fornebu, hvor han var lokalisert i to og et halvt år.

– Jeg hentet her mange nyttige erfaringer som jeg har tatt med meg videre til WK Entreprenør, legger han til.

Skal vokse
Wegger mener han har et takknemlig selskap å overta lederrollen i.

– Det har gått bra i mange år, og det er bygget opp en solid prestasjonskultur i virksomheten. Nå blir det min jobbe å bygge videre på denne, sier han.

Den nye sjefen er helt klart på at selskapet skal vokse i årene fremover - og denne veksten skal komme i hele Østlandsområdet.

– Vi har hovedbasene i Tønsberg og Oslo - men vi jobber på hele Østlandet, inkludert Vestfold, Buskerud, Oslo og Akershus, sier han.

Han mener de har ressursene som skal til for å øke omsetningen.

– Vi har startet en prosess med å videreutvikle interne ressurser til å ta på seg nye oppgaver i virksomheten. Vi har mange dyktige ansatte som kan tre inn i lederroller, ikke minst som prosjektledere. I tillegg kommer vi til å ansette nye personer som en del av vekststrategien, sier han.

Wegger peker på at stikkordet for vekstplanene fremover er tillitsbasert ledelse.

– Tillitsbasert ledelse er noe vi har dyrket frem den senere tiden – og er noe vi skal bygge videre på fremover, slår han fast.

I dette arbeidet kommer han til å sette inn store ressurser på å få inn flere nye jobber både innen bolig og offentlige bygg – hvor også hoveddelen av oppdragene de i dag er har er innrettet mot.

– Vi jobber hele tiden med å få til et godt samspill med byggherrene, der vi bruker vår kompetanse til å utvikle prosjektene sammen med oppdragsgiver – gjerne så tidlig som mulig i planleggingsfasen. Dette har vi flere eksempler på allerede, og vi ser at flere byggherrer dermed også ønsker å samarbeide i flere prosjekter. Vi mener å ha kompetansen som skal til for å gjøre hverandre gode, sier han.

Totalentrepriser
Selskapet satser i hovedsak på totalentrepriser og samspillsentrepriser – noe de også kommer til å prioritere i tiden fremover.

– Vi skal være et lokalt familieselskap, som samtidig ser på de noe større jobbene, sier han. WK WK Entreprenør kan i år se tilbake på hele 65 år i virksomhet – og Wegger peker på at 2019 ser lovende ut.

– Vi har flere gode pågående prosjekter, og har regnet på en god del oppdrag, både innen bolig og offentlige bygg. Går flere av disse inn, kan det bli en meget spennende tid fremover, sier Erlend Wegger.

Selskapet teller i dag 69 fast ansatte.