To til sykehus etter boligbrann i Nordland

En mann og en kvinne er sendt til sykehus med røykskader etter at det begynte å brenne i en enebolig i Melbu sentrum i Nordland lørdag morgen.

Politiet fikk melding om brannen klokken 6.20. Like før klokken 9 brant det fremdeles i boligen. Det var andre etasje i eneboligen som tok fyr, og de to andre som bodde i underetasjen er gjort rede for.

Politiet sier det «brenner godt» og at det er betydelig mye røyk i Melbu sentrum, hvor boligen ligger. Det har ført til at flere boliger i nærheten har blitt evakuert.

– Flere hus i nærheten er blitt evakuert på grunn av masse røyk. Det er usikkert om huset kan berges eller om brannvesenet må gjennomføre en kontrollert nedbrenning. Slukkingsarbeidet er svært utfordrende på grunn av kraftige vindkast som gjør at brannen stadig blusser opp igjen, sier operasjonsleder Kai Eriksen i Nordland politidistrikt til NTB like før klokken 9.

De to som ble rutinemessig sendt til sykehus, en mann og en kvinne i henholdsvis slutten av 40- og 50-årene, er ikke fysisk skadd, melder politiet.