<p>Slik ser investorene for seg at et nytt fotballstadion på Lillehammer kan bli seende ut. Illustrasjon: Besseggen Arkitekter</p>Illustrasjon: Besseggen ArkitekterIllustrasjon: Besseggen ArkitekterIllustrasjon: Besseggen ArkitekterIllustrasjon: Besseggen ArkitekterIllustrasjon: Besseggen Arkitekter

Byens fotballag spiller i 4. divisjon – nå vil lokale investorer bygge nytt stadion til 350 millioner kroner

På Stampesletta på Lillehammer ønsker investorene Birger Sand Bakke og Lars Bergseng å bygge et nytt fotballstadion med 4.000-6.000 sitteplasser og en bygningsmasse på 20-25.000 kvadratmeter.

Kravet er ifølge avisa GD (sak åpen for abonnenter) at kommunen stiller med gratis tomt. Prosjektet, som lanseres med navnet Birkebeiner Arena, anslås å få en prislapp på 350 millioner kroner.

– Vi bygger stadion, tilbakefører den til kommunen og øremerker en sum av leieinntektene til årlig drift, uttaler de to investorene til GD.

Lars Bergseng, selv tidligere toppspiller i ishockey, sier til NRK at det nå er på høy tid at også fotballen i Mjøsbyen får et sårt tiltrengt løft. I Lillehammer har ishockeyklubben kjempet i Norgestoppen de siste tiårene, mens det har vært  mistrøstige resultater for den lokale fotballen. Lillehammer Fotballklubb er nå i 4. divisjon.

– Nå må vi dra fotballen frem, sier han til NRK.

Kan planene om et nytt fotballstadion løfte Lillehammerfotballen opp av sumpa? Illustrasjon: Besseggen Arkitekter

I tillegg til et helårsanlegg for fotball med mulighet for tak over anlegget om vinteren, planlegges bygget med parkeringskjeller, 300 studenthybler og næringslokaler.

– Vi tror på en positiv effekt. Denne hallen kan brukes til mer enn fotball. Den kan brukes til konserter, messer og parkeringen kan tas i bruk for Birkebeinerarrangementene og ishockeykamper, sier Bergseng.

Den gamle hockeykjempen er også overbevist om at et nytt stadion kan løfte Lillehammerfotballen opp av sumpa.

– Da ishockeyklubben i sin tid fikk en ny hall, gikk klubben fra 3. divisjon til elitedivisjonen på to år. Nå kan klubben få en ny hall å samle seg rundt og spillere vil komme og spille for klubben. Da vil man naturlig klatre oppover i divisjonene, sier han til NRK.

Det nye stadionet kan få en kapasitet på 4.000 til 6.000 sitteplasser. Prosjektet kan få en total bygningmasse på 20-25.000 kvadratmeter.

– Prosjektet kan skaleres ned eller opp, for å kunne gjennomføres. Det vil for eksempel gi muligheten til å samle klubblokaler i bygget, sier Bakke til GD.

Avisa skriver at planene neste torsdag skal presenteres for politikerne i planutvalget i Lillehammer kommune.

– En fotballhall alene er et vanskelig prosjekt å forsvare økonomisk, selv med tippemidler. Med hybel- og næringsdelen blir det realistisk. Det løser samtidig noen utfordringer for byen. For idretten kan det sette Lillehammer mer på fotballkartet, sier Bakke til GD.