Illustrasjonsfoto

Lanserer skole for digitale prosjektledere i bygg og anlegg

NTI lanserer nå et nytt konsept med det beskrivende navnet NTI Prosjektskolen. 

- Hensikten er å kombinere trening og opplæring innen prosjektledelse med kunnskap om sentrale BIM-løsninger. Det skal gi bedre forutsetninger til å levere prosjekt mer effektivt, på tid og innenfor budsjett, sier administrerende direktør i NTI, Halvor Jensen.

Halvor Jensen

Opplæringen vil foregå via moderne e-læringsløsninger. Konseptet er utviklet sammen med Cimple, som har laget tilsvarende program i flere andre bransjer. Med korte leksjoner vil det være mulig å gjennomføre effektiv opplæring i en hektisk arbeidsdag.

- Det unike er at deltagerne får en grundig oppfriskning i hva det innebærer å være prosjektleder, samtidig som det gis opplæring i de mest moderne verktøyene som brukes for å møte forventningene til moderne byggherrer, sier Jensen.

Prosjektskolen fungerer også som oppslagsverk eller prosjektstøtte, slik at man kan gå tilbake til ulike leksjoner og temaer underveis mens man jobber med prosjekt. Viktige verktøy som det gis opplæring i er de mest utbredte for å skape BIM-modeller, sammen med Bimsync for prosjektsamhandling og Synchro for 4D planlegging.

- Det vil også være leksjoner som går på alt fra kommunikasjon med interessenter og planlegging, til håndtering av avvik og utvikling av effektive prosjektgrupper, sier Jensen.