Ill. SPIR arkitekter

Peab bygger signalbygg i Skien

På oppdrag fra Coop Norge Eiendom skal Peab bygge et fem etasjer høyt kontor- og forretningsbygg på Gråtenmoen i Skien.

Kontorbygget skal knyttes sammen med eksisterende bygg på tomta. Første etasje blir forretningslokaler, mens de fire øverste etasjene blir kontorlokaler. Kontrakten er en samspillsentreprise, med en kontraktssum på 83 millioner kroner eks. mva. Byggherre er Telemarksvegen AS, som eies av Coop Norge Eiendom AS og Coop Vestfold Telemark SA.

− Dette er et spennende og flott prosjekt med et signalbygg som vil styrke og løfte området ytterligere som et sentralt handelspunkt i regionen, sier Thomas Nyborg, prosjektsjef i Coop Norge Eiendom AS.

Allerede ett år før kontorbygget skal stå klart, er to tredjedeler av arealet leid ut. Tet Gruppen leier fjerde etasje, og Peab har signert leiekontrakt for toppetasjen.

− Vi er veldig glade for at Coop valgte oss som entreprenør. Vi har bygd mye for Coop i Vestfold og Telemark, og de har vært en god samarbeidspartner for oss i godt over ti år. Og så er det en bonus at vi selv flytter inn i bygget når det står ferdig om ett års tid, sier Kjetil Runningen, viseadm. dir. i Peab AS.

Kontrakten omfatter også et forretningsbygg i én etasje, som oppføres på baksiden av kontorbygget. Her skal Coop Extra flytte inn med en dagligvareforretning på rundt 1500 kvadratmeter.

I tillegg gjelder kontrakten utomhusarbeider og parkeringsplasser. Totalt skal Peab bygge rundt 2700 m2 kontorlokaler og cirka 3400 m2 forretningslokaler. Oppstart på byggeplass var i september 2018, og ferdigstillelse blir i løpet av november 2019.

Bygget er tegnet av SPIR arkitekter.