Administrerende direktør Aleksander Bjaaland i Holte (til venstre) og Håvard Brekke Bell, administrerende direktør i Catenda. Foto: Holte/Catenda

Holte og Catenda slipper ny digital integrasjon

Holte og Catenda slipper en ny integrasjon mellom Catendas digitale tvilling-plattform Bimsync, og Holtes digitale prosjektstyringsplattform HoltePortalen.

Det skriver de to selskapene i en felles pressemelding mandag.

Første trinn i samarbeidet er, ifølge meldingen, en kobling mellom BIM og avvikshåndteringsløsningen i Holteportalen. Ved å gjøre modellen tilgjengelig både i felt på mobilapplikasjon og på innesystemet, skal man oppnå en sømløs samhandling på byggeplassen, skriver de i meldingen. Modellen kan ses i 2D og 3D, det skal være enkelt å registrere avvik på ønsket lokasjon, og alt er sporbart.

– Funksjonaliteten lanseres i første omgang som en gratis betaversjon til alle eksisterende brukere i HoltePortalen. Det er viktig for oss at det blir brukervennlig og at gir stor nytteverdi. Derfor ønsker Holte og Catenda å invitere brukerne til å aktivt bidra i videreutviklingen. Tilbakemeldingene vil være premissgivende for hvordan den endelige løsningen vil bli, uttaler Aleksander Bjaaland, administrerende direktør i Holte.

Holte og Catenda jobber, ifølge pressemeldingen, tett sammen for å standardisere måten data utveksles på i byggeprosjekter.

– Det er veldig gøy å samarbeide med et miljø som fokuserer på enkle og effektive løsninger for alle de som faktisk bygger Norge. At vår teknologi kan være med å støtte opp under det løftet Holte gjør for byggenæringen vår er svært inspirerende, sier Håvard Brekke Bell, administrerende direktør i Catenda.