Illustrasjonsfoto: Alimak Gruppen.

Alimak valgte ERP-system fra IFS

Forretningssystemleverandøren IFS leverer sitt Applications 10 system til Alimak Gruppen

IFS sitt ERP-system (Entreprise Resource Planning) rulles nå ut til over 1600 brukere på tvers av prosjekter i 20 land, skriver IFS i en pressemelding.

Alimak Gruppen, som leverer heiser og arbeidsplattformer til industri og byggebransjen, har salgsvirksomhet i over 100 land, og dekker hele verdikjeden fra produktutvikling til produksjon, markedsføring, distribusjon, salg og ettersalg.

ERP-systemet fra IFS skal sørge for at ulike forretningsprosesser blir samlet i et system. Ifølge IFS vil valget av Application 10 blant annet gi Alimak forbedret planleggingskapasitet for bedre ressursbruk på kort og lengre sikt, økt ettersalgsverdi, med bedre kontroll og oppfølging av brukere, sømløs prosjektstyring for planlegging, rapportering og oppfølging og ikke minst forbedret kostnadskontroll,

– Vi var på jakt etter en samarbeidspartner med dyp forståelse for våre prosesser og som var engasjert i utvikling av forbedringsmuligheter for våre egne bedriftsresultater. Vi er sikre på at IFS, med brukergrensesnittet Aurena, vil hjelpe oss å øke vår egen effektivitet og vi ser frem til å samarbeide med hverandre, sier Stefan Rinaldo, senior VP i Alimak Gruppen.

IFS Applications rulles først ut til 400 brukere i Sverige, med en anslått brukerbase på 1600 medarbeidere fra hele organisasjonen. Alimak Gruppen vil ta i bruk moduler for finans, HR, ingeniørarbeid, prosjektering, produksjon, leverandørledd, salg og service, og vedlikehold, melder IFS.

– Vi er glade for at Alimak Gruppen har valgt vår løsning for å støtte sine verdensomspennende prosjekter. Vårt markedsledende ERP-system støtter nå et mangfold av forskjellige kunder globalt, som gjør det til en obligatorisk løsning for internasjonale bedrifter med komplekse produksjons- og ettermarkedstjenester. Vi ser frem til å styrke ansatte i Alimak Gruppen, med kraftige og brukervennlige verktøy, for optimalisering av interne og eksterne prosesser på tvers av hele verdikjeden, sier Elni Kullmer, head of IFS Skandinavia.