Standard Norge inviterer til møte om lydklasser for bygninger

Standarden for lydklasser er nå revidert og sendt ut på høring.

- Lydforholdene i bygninger påvirker oss alle i samfunnet. Gode lydforhold gir oss en god hverdag. Det er først når lydforholdene blir dårlige at vi legger merke til lyd og støy. Behovet for gode arbeidsforhold, hvile, ro og avslapning i hjemmet og i omgivelser er grunnleggende for vår trivsel og helse. Standarden for lydklasser hjelper oss med å finne egnede lydkriterier for dette. Standarden er nå revidert og sendt ut på høring. Forslaget vil bli presentert på Standard Morgen onsdag 22. august, heter det i en melding fra Standard Norge.

Første utgave av NS 8175 ble utgitt i 1997 etter omlegging av bygningstekniske forskrifter på grunn av at det nye EU-direktivet for byggevarer som ble fastsatt. Det har nå gått over 20 år hvor standarden har blitt brukt, også utenfor Norges grenser. Og løpet av disse årene har standarden blitt revidert tre ganger, og det er klasse C i utgaven fra 2012 som gjelder etter TEK17 i dag.

Nå har standarden har gjennomgått en teknisk revisjon med bakgrunn i erfaringer og innspill fra bruk, resultater fra gjennomført spørreundersøkelse om lydforhold i boliger og nye kriterier for lydisolasjon i standarder og regelverk. De viktigste endringene og annet innhold i forslaget til ny utgave av standarden blir presentert og diskutert på Standard Morgen-møtet. Resultater fra spørreundersøkelsen blir også vist.

Møtet finner sted i Standard Norges lokaler i Mustads vei 1 på Lilleaker i Oslo.