Edvard Listøl, Andreas Fimreite og Olve Aaberg studerer alle ved NTNU, og har hatt sommerjobb på Spenncon i Hønefoss. Foto: Spenncon

Med betongbygg som sommerjobb

Flere studenter har i sommer jobbet på Spenncons fabrikk på Hensmoen, og de er veldig positive til erfaringen de har høstet.

Edvard Listøl (23) fra Hole, Andreas Fimreite (21) fra Hønefoss, og Olve Aaberg fra Valdres, har bare positive ting å si om opplevelsen.

- Miljøet og samarbeidet her er vanvittig godt, det er alltid åpne dører og alltid et smil og et «ja», sier Aaberg.

Han forteller at hvis han i fremtiden får tilbud om fast jobb, er han ikke fremmed for å takke ja til tilbudet.

- Jeg har fått et veldig godt inntrykk av Spenncon løpet av sommeren, og ser at det er et veldig spennende fagfelt innen bygg- og anleggsbransjen, legger han til.

- Noe som er veldig bra med Spenncon, er at det er veldig kort vei fra kontoret til fabrikken. Når man skal tegne et element som er utfordrende å produsere, har vi muligheten til å ta en tur i produksjonen og samkjøre med de for å få en effektiv fremgangsmåte og best mulig resultat, sier Fimreite.

Listøl er Bachelorstudent på NTNU Gjøvik, og går andre året på Bygg-ingeniør, Aaberg går tredje året samme sted, retning Konstruksjon, mens Fimreite holder på med Master på NTNU Trondheim. De er tre av totalt åtte studenter som har hatt sommerjobb på Spenncon i sommer.

- Vi skulle gjerne hatt studentene tilgjengelige i en lengre periode. De gjorde god nytte for seg, sier fabrikksjef Kjetil Gjerdalen i en pressemelding.

Og begeistringen for arbeidsmiljø og innsats er gjensidig fra Spenncon sin side. Fabrikksjefen har bare fått positive tilbakemeldinger fra de ansatte i fabrikken.

- Alle som har jobbet sammen med sommerstudentene våre har bare kommet med positive tilbakemeldinger, understreker han.

Studenter med sommerjobb er også med på å bygge merkevaren til Spenncon som arbeidsgiver.

- Vi vil at studenter skal foretrekke oss som arbeidsgiver når de skal gjøre sine karrierevalg i fremtiden, sier HR- og kommunikasjonsdirektør Mette Svingen.

- Det er tøff konkurranse om den riktige kompetansen. Derfor er det er viktig for oss å profilere oss for denne målgruppen gjennom å tilby sommerjobber, delta på messer, og ellers gjøre oss synlige som en attraktiv arbeidsplass. Vi vil satse mer på å vise oss frem som den en spennende og attraktive arbeidsgiveren vi er. Dette er helt nødvendig for å få tak i viktig og nødvendig kompetanse i fremtiden, legger hun til.