Byggegropa i Nedre Vollgate hvor Stortinget bygger ny tunnel. Tunnelen skal gå fra Rådhusgata og helt frem til det nye post- og varemottaket under Wessel plass. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Dagbladet: Prosjektleder for stortingstunnel var i konkurskarantene

Prosjektlederen for den nye tunnelen til Stortinget var i konkurskarantene, og var slått konkurs åtte ganger tidligere, ifølge Dagbladet.

Leif Arne Hafstad ble ansatt som leder for tunnelprosjektet 1. juli 2015. Under hans periode som prosjektleder, ble han involvert i ytterligere to konkurser og fikk konkurskarantene etter beskyldninger om flere kritikkverdige og mulig straffbare forhold, skriver avisen.

Som prosjektleder skal Hafstad blant annet følge opp, og rapportere om økonomiske forhold og fremdrift. Under karantenen kan han ikke kan starte noe nytt selskap, eller påta seg nye roller i styret eller som daglig leder i et aksjeselskap.

– Jeg tok over et prosjekt som Stortinget hadde sett at begynte å medføre både uoversiktlighet og problemer. Vi ble sånn sett tatt inn for å få styring på det prosjektet. Jeg kom for å rydde opp, sier Hafstad.

Stortinget var ikke klar over situasjonen hans, men opplyser at dette er informasjon de burde vært klar over.

– Nei, dette er ny informasjon for oss, sier avdelingsleder for Stortingets eiendomsavdeling, Terje Olsen.

Hafstad bekrefter at han ikke opplyste Stortinget om karantenen, som han fikk i 2016.

– Nei, det var ikke tema, fordi jeg ikke satt i styrene i selskapene, kun som passiv eier, sier han til avisen.