Sommervarmen er i anmarsj og med den kraftig pollenspredning over store deler av Sør-Norge. På Østlandet med Oslo varsles det ekstrem spredning av bjørkepollen de neste par dagene. Foto: Janerik Henriksson / TT / NTB scanpix

Snøsmelting i rekordtempo og sommervarme i vente

Vinteren fikk nesten ikke lov til å forsvinne før sommertemperaturene banker på døren. Tirsdag kives meteorologene om hvor i Norge det blir varmest.

Selv ikke i Tromsø er behovet for snøskuffa påtakelig. Mandag kunne Meteorologisk institutt melde om at den berømte målestaven utenfor kontrollstasjonen i Tromsø sto på bar bakke.

– Hurra! Snøfritt ved målestaven på Versvarslinga i Tromsø. Normalt er det snøfritt først på 17. mai, skriver Meteorologene på Twitter mandag.

Etter en helg med strålende vær mange steder i landet, fortsetter godværet også utover i uka. Mandag var det fint de fleste steder utenom Nordland og noen områder lenger nord som fikk en del nedbør. Tirsdag er værvarslingen usikker på hvor det blir varmest. Skyfritt og fint vær fra Midt-Norge og sørover gir varsel om sol og høye temperaturer.

– Blir det 25 grader i Sør-Norge eller Trøndelag i morgen? Vi følger nøye med på hvem som går av med seieren for landets første høysommerdag, skriver meteorologene videre på Twitter.

Med godværet skjer også andre ting. Mandag og tirsdag varsles det ekstrem spredning av bjørkepollen på Østlandet. Også nedover Sørlandet og kysten opp mot Sogn og Fjordane ventes det kraftig spredning.