Skal utvikle Norsk Standard for steg og leveranser i byggeprosessen

Selv om et byggverk kan bygges på ulike måter, er det en rekke fellestrekk og forutsetninger som er sammenfallende. Nå starter arbeidet med å utarbeide en Norsk Standard.

Standard Norge standardiseringskomite SN/K 372 Steg og leveranser i byggeprosessen har nylig fått endret mandat, og komiteen begynner nå å utarbeide en Norsk Standard for steg og leveranser i byggeprosessen. Komiteens første møte etter nytt mandat ble avholdt 19. april.

Byggeprosesser er langvarige og kompliserte prosjekter som omfatter en rekke ulike aktører som må involveres på ulike stadier i prosessen. Selv om et byggverk kan bygges på ulike måter, er det en rekke fellestrekk og forutsetninger som er sammenfallende.

Det er både nasjonalt og internasjonalt utarbeidet ulike modeller som på ulike måter tar sikte på å beskrive byggeprosessen, men det har fram til nå ikke blitt utarbeidet noen Norsk Standard på dette området.

Standard Norge oppnevnte i august 2017 SN/K 371 som skulle se nærmere på muligheten til å utvikle en standard som beskriver prosessene og leveransene i byggeprosessen.

Komiteen har gjennom et forprosjekt utredet dette. Konklusjonen fra forprosjektet var positiv til at det skulle utvikles en Norsk Standard for steg og leveranser i byggeprosessen.

I komiteens første møte ble Siri Heyerdahl Augdal valgt til komiteleder. Komiteens mandat og rammene for det påbegynte standardiseringsarbeidet kan leses her.