Barnehagebarn med sang under åpningen av Lindhøy barnehage på Tjøme. Foto: NCC

Barn og ordfører åpnet miljøbygget Tjøme-barnehage

Etter ti måneders byggetid kunne ordfører Bente K. Bjerke onsdag åpne Lindhøy barnehage i Tjøme i Vestfold. Barnehagen, med en rekke miljørettede elementer, blir en sentral del av Lindhøy oppvekstsenter i Tjøme-området.

– Tusen takk for innsatsen til alle som har bidratt. Det er virkelig et stort øyeblikk å kunne klippe snoren og offisielt åpne denne barnehagen som er blitt så flott, sa ordfører Bjerke.

Med flott sang fra barnehagebarna ble det en ekstra fin ramme rundt åpningen, der også inviterte gjester fra kommunen, barnehage-representanter samt fra In Cube Arkitektur & design og NCC var tilstede.

Grunnarbeidene på Lindhøy startet i februar 2017 og åpningsdagen bare ti måneder senere, var helt i henhold til tidsplan. 2. januar 2018 tar barn og ansatte barnehagen i bruk.

– Vi har bygget med prefabrikkerte elementer der både tak og vegger har kommet ferdig produserte og isolerte til byggeplassen. Bruk av prefabrikkerte elementer har bidratt til å sikre både selve byggkvaliteten og at vi har kunnet levere et ferdig produkt så raskt, sier prosjektleder Trond Furuheim i NCC Building i en pressemelding.

- Både vi som byggherre og prosjektets byggeleder er svært fornøyde med hvordan NCC har håndtert prosessen og endringer underveis, med godt samspill og imøtekommenhet hele veien, sier overingeniør og Tjøme kommunes prosjektleder Arve Bockelie.

Lindhøy barnehage er bygget på en vel ni mål stor tomt, og selve bygget har en størrelse på BRA 1.320 m2, BTA 1.574 m2. Bygget varmes av vannbåren gulvvarme samt fjernvarme. Solcellepaneler på tak sørger for ekstra strøm til drift av bygget.

Med barnehagen på plass kompletteres byggingen og utviklingen av Lindhøy oppvekstsenter, som også består av skole og idrettsanlegg i området. I tillegg til ny barnehage har Tjøme kommune bygget ny energisentral, ny infrastruktur og parkeringsplass i tilknytning til Lindhøy oppvekstsenter.

Foto: NCC