Direktør for Bygg og arkitektur sør & øst i Rambøll, Bjørn Tore Landsem (til venstre) og Steinar Frydenlund, direktør for bygg og eiendom i Helse Sør-Øst

Norconsult, Rambøll og Søren Jensen signerte prosjekteringskontrakt på Vestre Viken sykehus

Samarbeidskonstellasjonen Norconsult, Rambøll og Søren Jensen har vunnet en stor prosjekteringskontrakt på Vestre Viken sykehus.

Det skriver Rambøll i en pressemelding fredag.

Norconsult, Rambøll og Søren Jensen skal levere rådgivningstjenester innen bygg, geoteknikk, bygningsfysikk, akustikk, vei og brann når Helse Sør-Øst RHF skal bygge nytt sykehus i Drammen. Ved åpningen i 2024/25 vil sykehuset være et av landets største, heter det i pressemeldingen.

– Det nye sykehuset skal sikre et topp moderne helsetilbud til over en halv million mennesker, og dette er et ansvar vi tar meget seriøst. Med vår tverrfaglige kompetanse skal vi bidra til å gjøre dette til et helsebygg for pasienter og ansatte i verdensklasse. Nå ser vi frem til å starte arbeidet med våre samarbeidspartnere i Norconsult og Søren Jensen, sier Bjørn Tore Landsem, markedsenhetsdirektør for Bygg & arkitektur Sør og Øst i Rambøll.

– Vi ser med stor forventning frem til å ta fatt på denne spennende oppgaven som prosjekteringen av nytt sykehus i Drammen er. Vi vil bidra med våre fremste fagpersoner i tett samspill med oppdragsgiver Helse Sør-Øst RHF, våre samarbeidspartnere i Rambøll og Søren Jensen og de øvrige fagene med et klart mål om å levere det beste sykehuset sier Bård Sverre Hernes, konserndirektør for Norge/Hovedkontor i Norconsult.

– Vi har i dag inngått avtaler med meget erfarne og kompetente arkitekter- og rådgivere. Til sammen utgjør disse et slagkraftig prosjekteringsteam hvor vi er glad for å ha med solide team fra Rambøll og Norconsult, sier prosjektdirektør Dag Bøhler i Sykehusbygg.

Nytt sykehus i Drammen vil fungere som lokalsykehus for kommunene Lier, Drammen, Nedre Eiker, Røyken, Hurum, Sande og Svelvik, og skal ha områdefunksjoner for hele Vestre Viken-området. Dette gir et pasientgrunnlag på over en halv million personer.

Totalt blir sykehuset på om lag 111.000 kvadratmeter. Det vil blant annet huse 534 sykehussenger, 24 operasjonsstuer, 56 dagplasser, 176 polikliniske rom og 23 bildediagnostiske rom. Byggingen starter i 2019, og sykehuset vil stå ferdig i 2024/25.

Rambøll, Norconsult og Søren Jensen er involvert med fagene byggeteknikk, akustikk, bygningsfysikk, vei/ bane/bro, geoteknikk og brannteknikk.