Her fra Mapeis anlegg på Sagstua. Foto Søren Bang Jokumsen

Det internasjonale sykkelforbundet og Mapei forlenger sitt samarbeid

Samarbeidsavtalen mellom Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) og Mapei er fornyet med en periode på tre år, fra 2017 til 2019.

Mapei vil være UCIs hovedsponsor for de neste tre verdensmesterskapene på landevei, i 2017 (Bergen i Norge), 2018 (Innsbruck i Østerrike) og 2019 (Yorkshire i Storbritannia).

Mapei er langt fra noen nykommer innen sykkelsporten. Den italienske produsenten sponset et topplag med samme navn fra 1993 til 2002, som vant fem Paris-Roubaix med stjerner som Andrea Tafi og Franco Ballerini. Mapei har også vært samarbeidspartner under flere verdensmesterskap i landeveissykling, terrengsykling og sykkelcross. I tillegg støttet Mapei UCI World Cycling Centre da det åpnet i 2002, gjennom sitt Mapei Sport Research Centre.

- Jeg setter stor pris på denne avtalen med en av sykkelsportens historiske samarbeidspartnere, som har støttet italiensk og internasjonal sykkelsport i flere tiår. Mapei bringer med seg sin verdenskjente ekspertise på konstruksjon av større idrettsanlegg, og har spilt en betydelig rolle i lanseringen av vårt elitesenter for coaching og trening, sier president i UCI, Brian Cookson i en pressemelding.

- Mapei er glad for å fortsette sitt fruktbare samarbeid med UCI og sitt engasjement for idrett og sykling, basert på våre felles verdier: innsats, samarbeid og besluttsomhet når det gjelder å møte nye utfordringer, sier administrerende direktør i Mapei Giorgio Squinzi.