Prisoppgang for borettslagsleiligheter i august

Prisstatistikk fra GARANTI Eiendomsmegling viser at prisene på omsatte borettslagsleiligheter gikk opp med 1,9 prosent i august.

Prisene på borettslagsleiligheter er 1,9 prosent høyere i august 2017 sammenlignet med juli 2017. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for borettslagsleiligheter var i august 2017 på 38 756 kroner, mens det tilsvarende tallet i juli 2017 var på 38 019 kroner.

I løpet av de siste 12 månedene har prisene steget med 3,4 prosent. For 12 måneder siden var gjennomsnittlig kvadratmeterpris på borettslagsleiligheter 37 485 kroner.

- Etter en korreksjon forrige måned stiger prisene igjen i august. Vi har denne måneden hatt flere oppdrag og salg enn på samme tid i fjor, og den høye tilgangen på objekter gjør at boligkjøperne er noe mer selektive enn tidligere. Det trengs gjerne flere visningsrunder for å få solgt, men boligene går fortsatt unna, selv om det tar litt lengre tid å selge, sier administrerende direktør Stein Drogseth i GARANTI Eiendomsmegling.

Sammenlignet med forrige måned gikk antall omsetningsdager opp denne måneden. Med omsetningsdager menes antall dager mellom første annonsedag og dagen der selger aksepterer budet. Gjennomsnittlig antall omsetningsdager i august 2017 var 52 dager. Det er 3 dager flere enn i juli 2017, og 4 dager flere enn på samme tid i fjor.