Pusser opp kommunal gård på Grünerløkka

For over 250 millioner kroner skal Boligbygg totalrehabilitere den kommunale boliggården i Sofienberggata 7.

Boligbygg skal i løpet av 2017 begynne med en stortstilt rehabilitering av den kommunale boliggården Sofienberggata 7, skriver selskapet i en pressemelding.

Rehabiliteringen av gården vil koste over 250 millioner kroner, og blir foretakets største selvinitierte rehabiliteringsprosjekt noen sinne.

I boligene skal det blant annet legges nye bad, det gamle elektriske anlegget skal skiftes ut, og det skal settes inn nytt ventilasjonsanlegg. Brannsikkerheten skal også bli bedre. I tillegg pusser Boligbygg opp fasade, tak og bakgård, setter inn nye heiser og bygger fire nye leiligheter i gården som i dag har 164 leiligheter.

Må flytte ut midlertidig

I slike prosjekter må beboerne flytte ut i en periode, og Boligbygg er nå i gang med å besøke alle leilighetene.

Samtidig kartlegger de hvilke behov beboerne har når det kommer til størrelse og beliggenhet på leilighetene som de får bo midlertidig i mens oppussingen pågår.

Mer energivennlig

En viktig del av prosjektet er satsing på energivennlige løsninger som vil redusere energiforbruket med ca. 70 prosent. Reduksjonen skjer blant annet ved at den nye fasaden og taket blir bedre isolert og at gården får et balansert ventilasjonssystem med gjenvinning av varme.

Energibrønner skal samtidig brukes til oppvarming av vann, og i tillegg kommer et nytt og moderne elektrisk anlegg i hele gården. Boligbygg vurderer også mulighetene for solfangere på taket.

Prosjektet er fordelt på fem entrepriser som løper mer eller mindre parallelt. Sprinkling av bygget og oppussing av våtrom er nå i gang. De andre delene av prosjektet, som fasadearbeid og montering av nye heiser, først vil starte i 2018.