Moholt 50|50. Foto: MDH Arkitekter SA

Arrangerer nordisk trekonferanse i Trondheim

Trondheim kommune, NTNU, SINTEF og Trefokus Norge arrangerer fra 27. til 29. september den nordiske konferansen Forum Wood Building Nordic.

Det blir mer enn 50 foredrag fra ulike nasjoner, 40 utstillere, befaringer, konserter, prisutdeling og mye mer når Forum Wood Building Nordic arrangeres for sjette gang.

Trekonferansen arrangeres hvert år, vekselvis i Sverige, Finland og Norge. Det er andre gang på rad Trondheim er valgt til å huse Forum Wood Nordic i Norge, opplyser Turid Helle, ved rådmannens fagstab i Trondheim.

Årets konferanse heter Wood-based Zero Cities, og finner sted på på Clarion Hotel Brattøra.

Trondheim har de siste årene markert seg som treby med prosjekter som blant annet «Moholt 50 | 50», Gjennom prosjektet trebyen Trondheim samarbeider kommunen med både næringslivet, SINTEF og NTNU om å eksperimentere med tre som byggemateriale i bygg og byrom

Spørsmålet årets konferanse vil ta for seg er om byggeiere, arkitekter, entreprenører og produsenter i Norden er klare til å bidra i utviklingen av grønne smarte nabolag og byer.

Konferansen er en avlegger av Forum Holzbau, en veletablert møteplass som samler aktører fra Europa for å diskutere bruk av tre.