Ole Petter Novsett (t.v). og Jan Indvær.

Mobile Worker signerte pilotprogram-avtale med Disruptive Technologies

Mobile Worker signerte nylig en pilotprogram-avtale med Disruptive Technologies AS, teknologiselskapet i Bergen som med sine sensorer skal skape nye muligheter for mange næringer. 

 - Samarbeidet baner vei for digitalisering av bygg- og anleggsbransjen ved hjelp av tingenes internett (IoT), heter det i en pressemelding.

- Stort potensiale i teknologien 

Disruptive Technologies har gjort inntrykk på flere store investorer. Tidligere i år ble også Telia en av deres offisielle samarbeidspartnere.

- Selskapets sensorer kan plasseres hvor som helst, og takket være lavt energiforbruk, har de en batteritid på 15 år. Potensialet i teknologien er stort, og de små sensorene registrerer foreløpig berøring, temperatur og nærhet. Dette gir flere nyttige anvendelsesområder for bygg og anleggsbransjen, og Mobile Worker ser frem til å presentere flere spennende løsninger med sensorene i løpet av året, sier Jan Indvær, daglig leder i Mobile Worker.

- Vi er entusiastiske og tror vår satsing på IoT-teknologien vil styrke Mobile Worker sitt arbeid med å digitalisere bygg- og anleggsbransjen. Bransjen har et stort behov for å innoveres, og sensorteknologi kan løse mange utfordringer rundt varsling, framdrift, tilstedeværelse, tyveri, vedlikehold, og mye mer, legger han til. 

Tradisjon for å innovere
Sensorteknologien er etterspurt blant flere av bedriftene som Mobile Worker leverer tjenester til. I dag effektiviserer Mobile Worker, som startet opp i 1995 under navnet Mosoft, bedrifter ved å blant annet ta vekk papirene.

- Disruptive Technologies ønsker å knytte til seg selskaper fra mange bransjer, sier Ole Petter Novsett, salgsdirektør i selskapet, og mener Mobile Worker er en partner som gir tilgang til bygg og anleggsbransjen på en spennende og effektiv måte. 

Disruptive Technologies har fått mye omtale og har vunnet flere priser i det siste. Blant annet ble de i 2016 årets vinner av Norwegian Tech Award, og under Byggedagene i år vant de innovasjons-konkurransen «Grønn digitalisering», arrangert av Innovasjon Norge.