Foran fra venstre: Reidar Moe, Drammen kommune, Knut Erik Skogen, prosjektleder SVV, Pål Lund, Steen & Lund. Bak fra venstre: Bjørn Kåre Ifarness, byggeleder SVV, Geir Vidar Vala, prosjektleder Steen & Lund og Kjell Abrahamsen, anleggsleder Steen & Lund.

Steen & Lund utbedrer Nordbyveien i Drammen

Statens vegvesen har kontrahert Steen & Lund til en omfattende utbedring av Norbyveien/Svelvikveien i Drammen.

Det skal tilrettelegges bedre for myke trafikanter, og infrastruktur i prosjektområdet skal rehabiliteres, ifølge en pressemelding fra Steen & Lund.

Prosjektet er et samarbeidsprosjekt mellom Statens vegvesen Region sør som byggherre, Drammen kommune, Glitre Energi Nett AS, Glitrevannverket IKS og flere kabeleiere. Prosjektområdet strekker seg fra krysset Svelvikveien/Hans Tordsens gate og avsluttes ved begynnelsen av det store grøntområde ved Åskollen skole. På Fv.319 Svelvikvegen starter arbeidene i krysset Svelvikveien/Hans Tordsens gate og avsluttes i krysset med Oscar Kiærs vei. Kontraktssummen er på NOK 95 mill eks mva.

- Her er vi på hjemmebane. Prosjektet er stort og krevende, og det er en ekstra motivasjon for oss å utføre dette i vårt eget lokalmiljø. Vårt hovedkontor er riktignok flyttet til Lier, men vi har fortsatt godt fotfeste i Skoger/ Åskollen slik vi har hatt siden firmaet ble startet for over 30 år siden, sier administrerende direktør Pål Lund i Steen & Lund AS.

I prosjektet skal eksisterende VA-anlegg skiftes ut, separeres og overvannet føres ned til fjorden via tre forskjellige eksisterende traséer som oppgraderes. Fortauet skal bygges nytt og vegbanen oppgraderes og får nytt vegrekkverk. Alle luftstrekkene skal legges ned i kabler, og det skal bli nytt gatelys.

Prosjektområdet i Nordbyveien er svært krevende. Terrenget heller og veitraseen er smal og går gjennom boligområder. Ca.100 grunneiere på strekningen blir berørt, og det skal blant annet bygges 24 støttemurer for å håndtere nødvendige utvidelser og høydeforskjeller.

Langs Svelvikvegen skal det bygges nytt gjennomgående fortau, det blir en del bergsprengning og masseutskifting i vegbanen. Det skal også her bygges mange støttemurer og eksisterende gatelys skal tilpasses litt. Også på denne strekningen er ca.100 grunneiere berørt.

Begge veiene er skolevei for mange barn, og opprustningen er etterlengtet i lokalmiljøet. Nordbyvegen blir stengt for gjennomkjøring i anleggsperioden og bussrute lagt om til Oscar Kiærs vei/Svelvikveien.

- Prosjektgjennomføringen kommer til å bli krevende. Vi vil ha sterkt fokus på dialog og samarbeid med berørte grunneiere, institusjoner, kollektivtrafikk og lokalmiljø, men må nok også be om tålmodighet fra alle berørte, sier prosjektleder Geir Vidar Vala i Steen & Lund.

Kontrakten er den største enkeltkontrakten for Steen & Lund til nå. Andre store tilsvarende kontrakter er utført i arbeidsfellesskap. Faglig inneholder også denne kontrakten utfordringer som går utover det de fleste forbinder med anleggsgartnerarbeider. Steen & Lund AS har de siste årene utviklet seg sterkt i denne retningen og innehar nå nødvendig kompetanse for å utføre denne type oppdrag.