Bildet er av Balfour Beatty Rail sine arbeider under en faseomlegging på Lysaker stasjon. Balfour Beatty Rail er ikke leverandøren som har vært involvert i to hendelser knyttet til Stormobil. Foto: Sven Goll.

Bane NOR vil møte bransjen etter Stormobil-hendelser

Bane NOR inviterer til frokostmøte onsdag 29.mars for å dele læring etter hendelser med Stormobil.

I desember 2016 opplevde Bane NOR to hendelser med Stormobil som de ønsker å lære av. 

Ved den første hendelsen kjørte en Stormobil med pantografen oppe under kontroll, men glemte å ta den ned da arbeidet var slutt, noen som førte til kortslutning av seksjonsfelt da Stormobilen kom inn på ny seksjon.

Ved den andre hendelsen veltet en Stormobil etter bruk av funksjonen for «nødkjøring» som overstyrer sikkerhetsfunksjonen som denne type bil er utstyrt med.

Dette er bakgrunnen for at Bane NOR inviterer til frokostmøte i Oslo onsdag 29.mars.

Under møtet vil Bane NOR og leverandøren ha en gjennomgang av begge hendelser. De vil se på bakenforliggende årsaker og konsekvenser, og det vil bli satt fokus på læring etter hendelser og umiddelbare tiltak.

- Hensikten med møtet er å lære av hendelser og sikre at noe tilsvarende ikke skjer igjen. Da er det viktig å dele erfaringer og skape arenaer for god informasjonsutveksling og dialog. Denne gangen fikk hendelsene heldigvis ingen alvorlige konsekvenser, men med litt endrede forutsetninger kunne konsekvensen vært alvorlig. Det er vårt mål at alle som jobber på våre prosjekt skal komme trygt hjem, derfor fokuserer vi på sikkerhet. Det å si ifra om sikkerhetsavvik er i bunn og grunn et utrykk for omsorg, kommenterer Vigdis Bjørlo, Sikkerhet og kvalitetssjef i Utbyggingsdivisjonen i Bane NOR.

Her kan du melde deg på frokostmøtet.