Audhild Kvam fra Enova og Richard Granskogli daglig leder i Energiverket.

Feiret Klimaprisen på vinnerens hjemmebane

Enova, Råde-ordføreren, fylkesordføreren i Østfold, Norsk varmepumpeforening og Klima Østfold var alle til stede hos Energiverket for å feire Enovas Klimaprisvinner forrige onsdag.

Klimaprisen

Enova arbeider for Norges omstilling til lavutslippssamfunnet, og deler ut prisen Årets Enovatilskudd-bedrift til det selskapet de mener har gjort størst innsats for å fremme energi- og klimavennlige løsninger i norske boliger. Bedriftene vurderes både etter antall tiltak de har gjennomført, hvor fornøyde kundene er og hvordan de fremmer og utfører energi- og klimatiltak.

Markedsdirektør Audhild Kvam fra Enova kunne fortelle at de hadde støttet norske husholdninger med 6.400 tiltak det siste året.

Her fremhevet hun Øst- og Vestfold bedriften, og begrunnet valget av prisvinner slik:

- Energiverket er de som best fremmer energisparende og miljøvennlige oppvarmingsløsninger og det selskapet som har desidert flest prosjekt der Enova har gitt støtte gjennom tilskuddet. De har vært enestående til å markedsføre både seg selv og de tilskuddsordninger vi har. Ikke minst er de gode til å få fornøyde kunder ved å gjøre en god jobb og følge opp i etterkant. En verdig vinner, sa Kvam, ifølge en pressemelding..

Viktig kompetansesenter

Østfolds fylkesordfører Ole Haabeth la ikke skjul på at han var stolt, og syntes det å ta Klima- og miljøpriser hjem til fylket bidro til å sette Østfold på kartet i det grønne skiftet.

Ordfører René Rafshol er stolt over bedriften fra Råde.

- Energiverket er en fremoverlent bedrift som gjør en kjempeviktig jobb i miljøsaken. Når man har en lederstjerne som dere er det en motivasjonsfaktor for kommunen og ikke minst en utfordring til innbyggerne til å installere ny miljøvennlig teknologi, sa han.

Fornøyd vinner

En fornøyd Richard Granskogli, daglig leder i Energiverket, takket for prisen og nevnte hver ansatt og ga dem like stor del av æren. Noe av æren ga han også de fremmøtte:
- Dere er alle “do’ers”, det er ikke bare prat, men handling. Derfor lykkes dere og derfor lykkes vi. Vi har veldig tro på det vi gjør, vi jobber bare med dette og vi kan faget. Dette kombinert med handling gjør at vi lykkes. Men egentlig handler det om mennesker som får ting til å skje. Det er en flott gjeng vi har her, sa Granskogli.