Mineralteknikk lanserer ny mobil slagknuser

Mineralteknikk AS lanserer nå en ny Rockster RS1000 mobil slagknuser for asfalt- og betonggjenvinning.

I dag er det vanlig at tradisjonelle anleggsentreprenører har eget utstyr for å håndtere/gjenvinne returmasser. For bare få år siden ble store mengder asfalt og betong liggende på tipp uten at noen så verdien i gjenbruk av dette. I dag blir spesielt asfalt nedknust og siktet og har på nytt fått en verdi. En stor del av den resirkulerte asfalten blir tilsatt i produksjon av ny asfalt, mens egne fraksjoner som f.eks. 0-22mm kan benyttes som toppdekke på grusveier, gårdsplasser med mer da det har svært gode bindende egenskaper, og støver lite eller ingenting.

Nå lanserer Sandnes-firmaet Mineralteknikk AS en ny modell av denne typen utstyr på det norske markedet. Merket det dreier seg om nyhet fra Østerrikske Rockster (Kormann Rockster Recycler GmbH).

Daglig leder i Mineralteknikk Arne Kenneth Øvstebø har stor tro på den nye maskinen.

- Rockster har spesialisert seg på kompakt design, og maskin-rangen har gått over tre slagknusermodeller fra R700S (19,3 tonn) til R1100S (34,5 tonn). I tillegg kan maskinene utstyres med demonterbar «hengesikt» og returtransportører for kjøring i «lukket krets» med retur av overstørrelse tilbake til knuser. Til tross for kompakt design kan Rockster skilte med svært gode produksjonskapasiteter, fra 150 – 450 t/h. Kompakt design med god produksjonskapasitet burde passe perfekt for norske forhold, sier Øvstebø i en melding fra selskapet.

Den nye modellen legger seg mellom RS900 og RS1100. Åpning på slagknuseren er 960x720mm, som alene veier 8,8 tonn. Motor er Volvo Tier 3 på 235 KW. Maskinen kan leveres med hengesikt 1350x2600mm for å kjøre overstørrelse i retur for å oppnå ønsket masse på ferdigvarebelte. Med hengesikt og returtransportører blir vekten 34,9 tonn.