Illustrasjosnfoto

Velde Industri kjøper Røyksund Asfalt

Velde Industri har inngått avtale med Røyksund Holding om kjøp av selskapene Røyksund Asfalt og Asfalttransport.

Avtalen, som ble inngått i slutten av januar, innebærer at Sandnes-selskapet kjøper 100 prosent av aksjene i asfaltleverandøren Røyksund Asfalt AS og deres transportselskap Asfalttransport AS. Selskapene holder til i Haugesund, har til sammen 17 ansatte og omsetter årlig for 30-40 millioner kroner.

Konsernleder Egil Velde i Velde Industri sier til Byggeindustrien at Haugesund er et interessant marked som det var naturlig å se på i forhold til videre utvikling av Velde Industri.

– Haugesund er på mange måter naboområdet til vårt hjemmemarked i Stavanger og Sandes. Det er også et område vi vet det kommer til å skje mye og hvor vi finner mange av de samme kundene som vi forholder oss til på vår side av Boknafjorden, sier Velde, og tilføyer at oppkjøpet også åpner mulighet for enda bedre utnyttelse av maskiner og arbeidsressurser, sier han.

Ifølge Egil Velde vil Røyksund Asfalt og Asfalttransport fortsette å være selvstendige selskaper som skal drive videre på samme måte som i dag.

Han føler seg trygg på at oppkjøpet i Haugesund vil være en positiv tilvekst for Velde Industri.

– Tidligere eier og daglig leder Rolf Terje Hansen, har skapt en bedrift med gode rutiner, gode holdninger og et godt renommé. Det er en stødig og kvalitetsbevisst bedrift med dyktige folk som vi ønsker å ha med videre, sier Velde.

Rolf Terje Hansen er glad for å ha solgt Røyksund Asfalt og Asfaltransport til Velde Industri.

– Når vi hadde tatt beslutning om å selge var vi veldig fornøyd med å få Velde Industri som ny eier. Dette sikrer videre drift og satsing fremover for de to selskapene. For meg var det avgjørende å trygge arbeidsplassene til de ansatte og sørge for at selskapene fikk en god eier, sier Hansen, i en sak på Velde Industri sin nettside.

Hansen har valgt og ikke jobbe videre i Røyksund Asfalt.