Illustrasjonsfoto: Standard Norge

Lanserer ny standard for antikorrupsjon

På den den internasjonale antikorrupsjonsdagen 9. desember inviterer Standard Norge til lansering av den nye internasjonale standarden NS-ISO 37001 Ledelsessystem for antikorrupsjon.

Verdensbanken anslår at det blir betalt over en milliard dollar i bestikkelser hvert år, med svært alvorlige virkninger som for eksempel undergraving av politisk stabilitet, økte omkostninger ved forretningsvirksomhet og medvirkning til fattigdom.

God virksomhetsstyring innebærer en forpliktelse til å opptre etisk forsvarlig i alle sammenhenger. En policy for å motarbeide korrupsjon er avgjørende for en organisasjons forretningsmoral. Engasjement for god forretningsskikk hjelper organisasjonen å fremme sitt omdømme og unngå potensiell korrupsjon.

Mange regjeringer har iverksatt tiltak mot korrupsjon gjennom nasjonale lover og internasjonale avtaler som FN-konvensjonen mot korrupsjon, men det kan fortsatt gjøres mer. På frokostmøtet lanserer Standard Norge standarden NS-ISO 37001 Ledelsessystem for antikorrupsjon (Anti-bribery management systems). Standarden bygger på en opprinnelig britisk standard (BS 10500 fra 2011). Hensikten med standarden er å etablere et robust system for å motarbeide korrupsjon i hvilken som helst type organisasjon.

På lanseringen vil det bli en kort presentasjon av standarden, men det legges også opp til diskusjon og innspill fra sentral aktører om standardenes betydning og hva den kan bidra til. Du kan møte eksperter og medlemmer av komiteen som har utarbeidet standarden.

Arrangementet finner sted fredag 9. desember kl. 0900 til 1100 hos KS Agenda Møtesenter, Haakon VIIs gate 9 i Oslo.