DKT 2016 – arena for klok og virtuell teknologi

StedFornebu, Norge
ArrangørGeoforum
Fra25.10.2016
Til26.10.2016
TidspunktTirsdag kl 9.00 - onsdag kl 13.00

Virtual Reality, Mixed Reality og den smarteste bruken av BIM i Norge og utlandet er tema på DKT i oktober.

– På årets DKT skal deltakerne få se de beste eksemplene på bruk av både dagens og morgendagens teknologi, sier leder for programkomiteen, Jan Tore Bugge fra Symetri. Temaet for konferansen er «Det digitale skiftet».

«Det grønne skiftet» har på kort tid blitt en naturlig del av det norske språket, som Marius Holm fra Miljøstiftelsen ZERO snakket om på fjorårets DKT.

Programkomiteen for DKT ivrer for at det skal bli et fullstendig digitalt skifte i BAE-bransjen i Norge. Derfor har vi i år gleden av å presentere foredragsholdere som forteller om dagens realiteter og fremtidens muligheter med VR, tegningsløse prosjekter og integrert samhandling.

Som på tidligere konferanser går man også i år utenfor bransjen for å hente inspirasjon. Årets key note speaker er tidligere ubåtkaptein og sjef for Marinejegerkommandoen, Christian Harstad. Harstad skal fortelle om integrert samhandling i internasjonale operasjoner. Bugge er svært takknemlig for å få en kapasitet som Harstad på talerstolen på DKT:

Måten spesialavdelingene i Forsvaret samarbeider på tvers av mange fagområder og nasjonaliteter for å løse komplekse operasjoner har blant annet inspirert NASA, og har overføringsverdi til bygg- og anleggsmiljøet.

Det blir også en egen sesjon med Kim Baumann Larsen, som er ekspert på Virtual Reality (VR). Bruk av VR vil øke i årene som kommer, og derfor skal Baumann Larsen skal sette opp et virtuelt miljø hvor deltakerne selv kan få teste hvordan VR kan brukes i designprosessen som et verktøy for beslutningsstøtte. Dette følges opp fra talerstolen i plenumsalen – hvor EDR Medeso presenterer Microsofts HoloLens og deres erfaringer med verktøyet fra et norsk prosjekt.

Oss bekjent har ikke HoloLens blitt presentert for et bredt publikum på en scene i Norge tidligere. Mange i bransjen har store forventninger til hvilke muligheter «Mixed Reality» som HoloLens gir, og vi er stolt over at ny teknologi blir presentert på DKT.

Påmeldingsfrist: 1. oktober

Program og påmelding