Geir Pollestad (Sp) ønsker svar fra næringsminister Monica Mæland (H) om hva det menes med «ny profil» av Statkraft. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Pollestad (Sp): Usikker på om Statkraft har fått den beste styrelederen

Stortingsrepresentant Geir Pollestad (Sp) tviler ikke på at Thorhild Widvey har solid bakgrunn for å være styreleder i Statkraft, men er usikker på om selskapet har fått den beste styrelederen.

Næringsminister Mæland har fått kritikk etter at hun utnevnte sin tidligere regjeringskollega Thorhild Widvey som ny styreleder i Statkraft. Ifølge NRK er de to gode venner, noe Mæland har bekreftet.

Pollestad, som er leder for næringskomiteen på Stortinget, slutter seg til de som mener at Widvey har solid bakgrunn for å fylle det viktige styreledervervet, men sier man ikke kan konkludere med at det er den best kvalifiserte styrelederen.

Mæland har opplyst at årsaken til at hun byttet ut styrelederen i Statkraft var et ønske om en annen profil. Pollestad har sendt et skriftlig spørsmål til næringsminister Monica Mæland (H) der han etterlyser svar på hva en «ny profil» for et av Norges viktigste selskaper er, skriver Klassekampen.

– Det blir snakket om en ny kurs, men statsråden sier ikke hva som var feil med den gamle eller hva som skal være den nye kursen. Om Statkraft skal legge mer vekt på prosjekter i Norge, slik det har vært spekulert i, er jeg positiv til det. Men da må statsråden forklare det, sier Pollestad.