Illustrajsonsfoto

Solvik-Olsen satte bomrekord, skylder på de rødgrønne

Ingen samferdselsminister har samlet inn så mye bompenger som Frps Ketil Solvik-Olsen. Han skylder på stortingsflertallet.

– Fremskrittspartiet tok over mange vedtak som de rødgrønne hadde gjort når det gjelder bompengeinnkreving, sier Solvik-Olsen til P4.

I løpet av FrPs 1.000 dager i regjering har det blitt krevd inn 24,4 milliarder kroner. Det er drøyt seks milliarder mer enn Liv Signe Navarsete (Sp) fikk inn i løpet av sine 1.460 dager som leder av Samferdselsdepartementet, skriver VG.

Valgløfter

Bompengerekorden står i skarp kontrast til valgløftet fra partiets daværende samferdselspolitiske talsmann Bård Hoksrud, som sommeren 2013 lovte at det skulle bli bompengefritt over hele landet.

– Vi har lovet å kjempe for å fjerne bompenger. Vi har fra regjeringens side foreslått å kutte bompenger, men stortingsflertallet stemmer imot, sier Solvik-Olsen.

Han mener regjeringen har redusert bompengeinnkrevingen noe, i forhold til hva den rødgrønne regjeringen planla.

– Vi er nå på et nivå som er mindre enn hva de rødgrønne la opp til, sier Solvik-Olsen.

Langsiktige prosjekter

Tidligere samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp) sa tidligere i dag til P4 Nyhetene at Fremskrittspartiet må slutte å skylde på andre. Hun mener partiet har snudd helt om etter at de fikk makt.

Bompengeprosjekter kan strekke seg over flere år, derfor er det «ikke nødvendigvis noen sammenheng mellom hvem som har vært samferdselsminister og hvor mye bompenger som er blitt innkrevd i en gitt periode», ifølge Stortingets utredningsseksjon.

Neste Nasjonal transportplan skal legges fram for Stortinget neste vår.