Administrerende direktør i Vestaksen Eiendom, Morten Hotvedt (t.v.) og ansvarlig for eiendom i Oslo Finans AS, Axel Folkvard på byggetomta for Storcash i Kobbervikdalen i Drammen, en eiendom som Vestaksen nå har solgt til Buskerud Dagligvare.

Vestaksen-salg til 112 millioner

Vestaksen Eiendom AS i Drammen har i løpet av kort tid solgt tre eiendommer til en samlet verdi av 112 millioner kroner.

Vestaksen Eiendom AS, som eies av Terje Stykket, Rune Isachsen og Helge Mork, investerer i bolig- og næringsprosjekter i områdene Oslo, Drammen, Eiker-bygdene og Kongsberg.

Ifølge en pressemelding vil ledelsen nå rendyrke mer rollen som eiendomsutvikler og har valgt å selge seg ut av Storcash-prosjektet i Drammen. Storcash Norge er landets største stormarked for næringsdrivende, og nå bygges det et 2300 kvadratmeter stort bygg i Kobbervikdalen.

I tillegg har Vestaksen solgt næringsdelen i første etasje av boligprosjektet Bragernes Kvartal i Drammens sentrum, nærmere bestemt de kommende Rema1000-lokalene i Engene 6 og næringslokalene inn mot Amtmand Bloms gate der kjøpere er henholdsvis Buskerud Dagligvare og Elite Invest.

Samlet salgsbeløp er på cirka 112 millioner kroner.

Frigjør kapital til nye prosjekter
– Dette frigjør kapital som vi kan bruke til å utvikle nye eiendomsprosjekt. Målet vårt er å utvikle gode prosjekter og så selge de videre når prisen er god nok, sier administrerende direktør i Vestaksen, Morten Hotvedt som opplyser at selskapet har flere aktuelle prosjekter som de nå jobber med.

– Vi er stadig på jakt etter nye prosjekter, og da spesielt i Drammensdistriktet, sier Hotvedt som understreker at Vestaksen Eiendom vil stå som ansvarlig for Storcash-utbyggingen og næringseiendommene i Bragernes Kvartal inntil overlevering har skjedd og reklamasjonsfristen har utløpt.

Det er Oslo Finans AS som har tilrettelagt kjøpet for aktuelle investorer. Selskapet, som er rådgivere innen finans- og investeringsvirksomhet, har hele Østlandet som markedsområde.

Økt fokus på Drammen
– Dette er nettopp den type eiendommer vi er ute etter; eiendommer med god beliggenhet og solide og langsiktige leietakere, sier ansvarlig for eiendom i Oslo Finans AS, Axel Folkvard som opplyser at de stadig oftere ser i retning av Drammensregionen når de vurderer eiendomsprosjekt.

– Drammen er et interessant område som ligger veldig sentralt til både geografisk og i forhold til tilgang på kompetent arbeidskraft, påpeker Folkvard.

Administrerende direktør Morten Hotvedt i Vestaksen bekrefter at interessen fra Oslo-området er økende. – Det var flere selskaper fra Oslo som var inne i bildet også i forbindelse med dette oppdraget, påpeker Hotvedt.