Illustrasjon: Link Arkitektur.

Skanska fortsetter trolig på utbyggingen av Nye Skien vgs

- Skanska har kommet med et revidert tilbud på byggingen av nye Skien videregående skole hvor de har gått ned med over 50 millioner kroner.

Dette melder Telemark fylkeskommune.

Fylkesordfører Sven Tore Løkslid kaller nå inn til et ekstraordinært fylkesting, i tråd med vedtaket i fylkestinget 8. april.

- Jeg vurderer det slik at dette er en så vesentlig reduksjon at jeg nå kaller inn til et ekstraordinært fylkesting 29. juni på Bø hotell.

Fylkesordføreren sier at han vurderer det slik at tilbudet oppfyller de tre kriteriene som fylkestinget tidligere har satt. Det er:

- En økonomisk ramme på 618 millioner 2013-kroner

- At skolen bygges for 1.050 elever

- At skolen har de studieprogrammene som tidligere er vedtatt

- Telemark fylkeskommune og Skanska har jobbet intenst med en rekke kostnadsreduserende tiltak den siste uken, forteller fylkesordføreren. De endelige detaljene blir lagt frem når fylkesrådmannen sender ut sitt saksfremlegg til fylkestinget i begynnelsen av neste uke.

- Det viktigste for oss er at endringene ikke har gått på bekostning av elevene og lærerne. Det pedagogiske har hele tiden stått i sentrum for kostnadsreduksjonene som er gjort, og verken elever eller lærere skal merke endringene, sier Løkslid i en pressemelding.

Dersom fylkestinget vedtar denne løsningen vil skolen koste 618 millioner kroner i 2013 kroner. Med lønn- og prisvekst fra 2013 frem til skolen står ferdig i 2018, vil den endelige summen blir 691 millioner 2018-kroner.

- Dette er den største enkeltinvestering i kompetanse som Telemark fylkeskommune noen gang har gjort. Det viser at vi satser offensivt på kunnskaps-Telemark og har store ambisjoner for framtidens generasjoner, sier Løkslid.