Økende pessimisme blant norske arbeidstakere

Stadig flere nordmenn tror arbeidsledigheten vil øke betydelig, ifølge en ny undersøkelse.

Undersøkelsen , som er gjennomført av Opinion for FINN jobb, viser at andelen pessimister blant norske arbeidstakere har økt betydelig de siste 12 månedene. Hver femte nordmann tror nå at arbeidsledigheten vil øke betydelig i løpet av 2016.

I 2014 var det kun fire prosent som trodde arbeidsledigheten ville øke betydelig det neste året, mens det i 2015 var åtte prosent som trodde det samme. Årets undersøkelse viser altså at pessimismen har steget betraktelig, med hele 20 prosent som forventer betydelig økning i arbeidsledigheten.

– Det er færre ledige stillinger sammenlignet med samme periode i fjor, samtidig som det er flere nordmenn som orienterer seg i arbeidsmarkedet. Det tyder på uro blant arbeidstakere, sier jobbanalytiker og produktdirektør i FINN jobb, Fredrik Schjold.

Det er de eldste arbeidstakerne som er mest pessimistiske. 85 prosent av respondentene i aldersgruppen 50 – 60 år tror arbeidsledigheten vil øke i løpet av 2016, mens blant de yngste respondentene i aldersgruppen 15 – 25 år er det 57 prosent som tror på økende ledighet.