Plaketten 2016. Foto: Plan- og bygningsetaten

Ønsker flere forslag til Oslo bys arkitekturpris

– Vi har fått inn gode forslag til kandidater, men vi ønsker enda flere. Hvis du allerede nå vet hvem du ønsker å foreslå, ikke vent til 1. april. Send oss gjerne en e-post med forslag i dag, sier Hilde Olea Simonsen, enhetsdirektør for ressurssenteret i Plan- og bygningsetaten.

Alle kan foreslå kandidater til prisen. Det kan være en bygning, et byrom eller en park som du synes fortjener oppmerksomhet. Kriteriene for tildeling er at byggeprosjektene skal være ferdigstilt i 2015, og landskapsprosjektene skal være fra perioden 2011–2015.

– Du trenger ikke skrive en lang søknad, sier Simonsen. – Det holder med navn og adresse på prosjektet, og gjerne en setning om hvorfor du foreslår prosjektet.

Kandidatene blir stilt ut på Rådhusplassen i oktober, i en utstilling designet av Line Solgaard arkitekter i samarbeid med Kulturbyrået Mesén og kunstner Sebastian Sanders.

Plan- og bygningsetaten er sekretariat for prisen og mottar forslagene. Rådet for byarkitektur vurderer forslagene og nominerer deretter tre kandidater for byutviklingskomiteen. Komiteen innstiller vinneren og inntil to hedrende omtale til forretningsutvalget på Rådhuset.

Prisen deles ut i bystyresalen 13. oktober 2016.

Send forslaget til arkitekturpris@pbe.oslo.kommune.no