Spilleavhengig håndverker fikk tre års fengsel for underslag

En håndverker fra Ringsaker i Hedmark underslo penger i forsøket på å vinne tilbake det han hadde tapt på nettspill. Nå er han dømt til tre års fengsel.

Hedmarken tingrett er knusende i sin vurderingen av mannens virksomhet de siste årene, skriver NRK. Mannen i 30-årene er utdannet håndverker og har påført en bedrift over 2 millioner kroner i tap. I tillegg har han hatt «svart» og «hvit» økonomi parallelt i flere år.

I 2012 ble mannens hjem ransaket etter at politiet hadde oppdaget falske fakturaer i en annen etterforskning. Ifølge dommen har han spilt for cirka 70 millioner kroner gjennom flere år, og han har hatt et nettotap på 5,2 millioner kroner.

Retten dømte mannen til tre års fengsel for grovt underslag. Den la vekt på at mannen fortsatte «sin forbryterske virksomhet» etter at han ble anmeldt av Skatt Øst og hjemmet hans ble ransaket. Hele veien forsøkte han å rette opp det store tapet ved å satse enda mer på nettspillene.

90.000 nordmenn er enten spilleavhengige eller i fare for å bli det, ifølge NRK. Den dømte mannen fra Ringsaker har fått konstatert patologisk spilleavhengighet, og han går nå til behandling samtidig som han er sykmeldt.