Schüco FWS 60 CV

Schüco med smalt fasadesystem

Schüco har utviklet en ny generasjon klassiske og etasjehøye vindusbånd med et bredt bruksområde - transparent, funksjonelt og med en smal synlig bredde.

Fasadesystemet FWS 60 CV består av gjennomgående slanke profiler med optimal lyd- og varmeisolering. Bredden på profilsystemet er 60 millimeter inkludert vindusrammen. Frem til nå har løsningen vært å kombinere et fasadesystem med en vinduskonstruksjon, noe som gir dobbelt opp med profiler og naturlig nok en mye større profilbredde.

Schüco FWS 60 CV er designet på den måten at åpningselementene kun er synlige fra innsiden av bygget. Fra utsiden ser konstruksjonen gjennomgående lik ut, uansett om profilsystemet har åpningsramme eller fastkarm - alt for å få et designmessig rent uttrykk i fasaden. Den nye fasadekonstruksjonen har en byggedybde på 65 og 85 millimeter og passer til et bredt spekter av bruksområder for eksisterende eller nye bygg: fra klassiske og etasjehøye vindusbånd til enkeltvinduer.

Med den innebygde franske balkongen i glass er også fallsikringen integrert direkte i dekklisten. Med en Uf-verdi på ned til 1,5 W/(m²K), inkludert påvirkningen fra skruer, er en Ucw-verdi på inntil 0,85 W/(m²K) oppnåelig (elementmål 1,20 x 2,50 m). I tillegg til varmeisolering, oppfyller det nye fasadesystemet høye krav til sikkerhet, både fallsikring og innbruddshemming opp til RC2.

Schüco-fasaden FWS 60 CV er ifølge produsenten enkel å produsere og montere: for å sikre glasset under produksjon, benyttes en innovativ prefabrikkert adapterprofil med akryltape for liming av glass og ramme. Dermed er glasset og profilsystemet montert sammen raskt og kan umiddelbart bearbeides.

Beslagsteknologien er basert på Schüco SimplySmart med høy andel av systemovergripende deler. Et komplett bygningstilkoblingssystem, både for vindusbånd- og enkeltvindukonstruksjoner, sikrer direkte tilkobling på konvensjonelle kledningsmaterialer med optimal varmeisolering og drenering.