Verdikjeden Skog og Tre med budsjettinnspill

Verdikjeden Skog og Tre mener at de omforente anbefalingene i det regjeringsoppnevnte SKOG22- utvalget må innarbeides og følges opp i Statsbudsjettet 2017.

Treindustrien, Treforedlingsindustriens Bransjeforening, Maskinentreprenørenes forbund, Landsorganisasjonen i Norge, Fellesforbundet, Norges Skogeierforbund, Norskog og NoBio utgjør samarbeidet "Verdikjeden Skog og Tre". Hensikten er å bidra til å styrke innovasjonskraft og produktivitet i verdikjeden og sikre næringen konkurransedyktige rammevilkår, og nå har de sendt sine innspill til statsbudsjettet til regjeringen.

Verdikjeden Skog og Tre viser til strategiprosessene som pågår blant annet knyttet til bioøkonomi, grønn konkurransekraft og sirkulær økonomi. For å nå målsetningene om at Norge skal være et lavutslippssamfunn i 2050 vil skogen spille en helt avgjørende rolle. For å utløse potensialet Norge har i uutnyttede fornybare ressurser er en målrettet politikk påkrevd. Det må tas i bruk både økonomiske incentiver og regulatoriske virkemidler for å skape nye markeder som fremmer fornybar-samfunnet.

De mener at de omforente anbefalingene i det regjeringsoppnevnte SKOG22- utvalget må innarbeides og følges opp i Statsbudsjettet 2017. Næringen er bekymret for at den varslede Skogmeldingen blir en sovepute som hindrer omstilling og utvikling i verdikjeden, som er nødvendig nå.

Potensialet for økt verdiskaping er stort. Ulike konkurransevilkår og betydelige utfordringer knyttet til avsetning på biprodukter svekker lønnsomhet som er en forutsetning for omstilling i industrien. Etter bortfallet av treforedlingskapasitet i Norge er konsekvensen utstrakt eksport av råvarer og biprodukter for å opprettholde aktiviteten i skogbruket og i treindustrien. Rammebetingelser som fremmer avsetning av massevirke og biprodukter i Norge er nødvendige for lønnsomhet i verdikjeden.

Lønnsom avsetning av massevirke og biprodukter vil direkte påvirke tremekanisk industri sin evne til styrket posisjon i hjemmemarkedet. En slik situasjon vil bygge bro og gi muligheter for posisjoner også i det globale markedet.

Utvikling av ny industri i Norge basert på skog og tre er påkrevd, særlig sett i lys av utviklingen i norsk økonomi.

Som innspill til budsjettet for 2017 vil vi særlig fremheve:

* Regulatoriske og økonomiske tiltak som utløser verdiskapingspotensialet knyttet til massevirke og biprodukter i skognæringen, slik det er beskrevet i SKOG22.

* Avsetting av øremerkede midler til utbedring av flaskehalser på det fylkeskommunale og kommunale veinettet, slik at forskriftsendringen som tillater lengre og tyngre tømmer-transporter skal få tilsiktet effekt.

* Avsetting av øremerkede midler slik at industristrekninger kan åpnes for modulvogntog.

* Fortsatt satsing på skogsbilveier er nødvendig.

* Bevilgningen til skogplanting som klimatiltak bør trappes opp i tråd med anbefalingen fra Miljødirektoratet.

* Styrke skattefunnordningen som virkemiddel.

* Behov for økte bevilgninger til FoU for å utvikle nye produkter, prosesser og teknologi.

* Økt investeringsstøtte for etablering av pilot- og demonstrasjonsanlegg er særlig viktig i denne sammenheng.

* Treprogrammet må videreføres.

* Sørge for videreføring av fritak på el-avgiften for treforedlingsbedrifter som deltar i program for energieffektivisering, som oppfølging av vedtak i Stortinget i 2014.

* For å legge til rette for investeringer i skogbasert industri, må forslagene om kapitaltilgang i SKOG22 følges opp.

* Det må sikres en satsing på biodrivstoff som gir grunnlag for investeringer og langsiktighet.

* De økonomiske rammebetingelsene for lærebedriftene bør styrkes.