Per Risdal fra Karriere Oppland (fra venstre), kjededirektør Birger Aspaas i Nordbohus, administrerende direktør Halvor Dahl i Nordbohus og Nordbohus-lærling Øystein Rudi Tofte. Foto: Nordbohus

Bygger med Nordbohus i mattetimene

Nordbohus samarbeider med Vinstra ungdomsskole, BNL og Opplæringskontoret for byggfag i Gudbrandsdalen.

Det skriver Nordbohus i en pressemelding fredag. 

I to dager har Nordbohus Vinstra konstruert hus sammen med niende klasse på Vinstra ungdomsskole.

I samarbeid med Opplæringskontoret for byggfag i Gudbrandsdalen og Byggenæringens landsforening (BNL), har skolen laget et eget prosjekt for praktisk matematikk.

Som faglig støtte var Nordbohus på plass for å veilede elevene underveis i arbeidet. BNL har initiert igangsettingen av prosjektet med praktisk matematikk gjennom byggfag. Målet er å skape varig samarbeid mellom skole og næringsliv, skriver Nordbohus i pressemeldingen.

Matteprosjektet går ut på å et lite hus i tre. For å gjennomføre dette, involverer de faglærer, bedrift og lærling. Elevene jobber med trigonometri, volumberegninger, areal og konstruksjonsteknikk. Det benyttes praktiske oppgaver som er utviklet og prøvd ut av lærerteam i både Norge, Sverige og Danmark, heter det i pressemeldingen.

– Det er jo en fantastisk kreativ måte å lære matematikk på. Vi stiller med en erfaren fagmann og en lærling i klasserommet for å bidra til at ungdommene lærer den praktiske anvendelse av matematikk som vi selv jobber med i det daglige. Når jeg ser dette blir jeg stolt av å jobbe i Nordbohus, sier administrerende direktør i Nordbohus, Halvor Dahl i pressemeldingen.