Informasjonsdirektør Bård Glad Pedersen i Statoil sier lønnsfrysen vil omfatte alle ledere på de fire øverste nivåene i konsernet, inkludert mellomledere. Her er han under en pressebrifing i 2013. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

Statoil fryser lønninger

På grunn av oljesmellen har Statoil besluttet å fryse lønninger i 2016 for ledere og fagpersoner utenfor avtaleverket.

I en intern melding selskapet sendte ut onsdag morgen, heter det at «lønnsfrys er et tiltak selskapet kan bruke for å styre deler av kostnadsbasisen for neste år. Det er derfor besluttet å fryse lønninger i 2016 for ledere, toppledere og ledende fagpersoner», skriver Dagens Næringsliv.

– Denne lønnsfrysen i 2016 vil støtte arbeidet vi har startet for å sikre at vi kommer ut av denne nedgangen som et sterkere selskap, som er enda bedre rustet for fremtiden, skriver direktør for People & Leadership, Magne Hovden, i meldingen.

Han understreker at selv om selskapet har innført en rekke nødvendige endringer, er usikkerheten i bransjen vedvarende.

Informasjonsdirektør Bård Glad Pedersen i Statoil sier til avisen at han ikke har tall på hvor mange personer lønnsfrys-vedtaket gjelder, men at det vil omfatte alle ledere på de fire øverste nivåene i konsernet, inkludert mellomledere.

Hovedtillitsvalgt Bjørn Asle Teige i fagforeningen YS i Statoil tror tiltaket er et signal om hva ledelsen ønsker seg som resultat etter lønnsoppgjøret for konsernets ansatte til våren.

– Det er ikke grunnlag for å spekulere på det. Tariffavtalens bestemmelser gjelder, sier Glad Pedersen til avisen.