Bernt Aksel Larsen har selv blogget om husbrannen på gården. Et hus på gården hans brant ned natt til mandag. Skjermdump fra berntaksel.no. 

Hus brant ned på Smiths venner-topp sin gård

Et tømmerhus på gården til Smiths venner-topp Bernt Askel Larsen brant ned natt til mandag. 

På bloggen berntaksel.no, der Bernt Aksel Larsen fra i høst har blogget aktivt om dugnad og pressedekningen rundt Smiths venner, melder han selv om brannen i Kråkstad. 

- Det er i ett tømmerhus på gården der jeg bor at det har tatt fyr. Brannårsaken er foreløpig ukjent. Huset skulle pusses opp, og var derfor heldigvis fraflyttet akkurat nå, skriver Bernt Aksel Larsen.

Ifølge bloggen har huset fram til nylig vært i bruk av selskapet Finn-Tack R&D A/S for produktutvikling.

- Gården har for øvrig 10 hester i eget stallområde, men alle dyrene skal ha det bra og er utenfor fare. For øyeblikket vet jeg faktisk ikke så mye mer enn dette, men skal oppdatere med mer informasjon senere, skriver Bernt Aksel Larsen på bloggen.

Politiet opplyser til Østlandets Blad at en bilfører som passerte på E18 meldte fra om brannen klokken 01.11 natt til mandag.

Huset er helt ødelagt. Hovedhuset, som står et stykke unna, ble ikke truet av brannen.

Byggeindustrien har vært i kontakt med Bernt Aksel Larsen som for tiden er på ferie, men han vil vente med å kommentere brannen utover det som står i blogginnlegget inntil han har fått mer informasjon. 

Larsen har tidligere vært styremedlem i Brunstad Christian Church og skal ifølge Dagens Næringsliv og Tønsberg Blad være en av "verdensleder" Kåre Johan Smiths nærmeste rådgivere.