David Glazer. Foto: Rambøll

Økt etterspørsel i det globale markedet

- Pilene peker oppover i verdensmarkedet for større bygg- og anleggsprosjekter. For å møte etterspørselen må vi bli bedre til å styre prosjekter og vi må utnytte kapasiteten over landegrenser, sier direktør for store prosjekter i Rambøll-gruppen, David Glazier i forbindelse med at han gjestet Oslo tidlig desember.

- Markedet for bygg- og anlegg er i vekst i en rekke store land i verden. Offentlige myndigheter i europeiske og noen arabiske land gjør nå betydelige investeringer i energi og infrastruktur, og markedene har endelig kommet seg etter finanskrisen. I de nærmeste årene trengs mye kapasitet, derfor må vi bli bedre på prosjektstyring, og globale konsern må dessuten utnytte ressursene bedre på tvers av landegrensene, sier Glazier i en pressemelding.

Glazier kom til Rambøll-gruppen fra Jacobs Infrastructure, og ble ansatt som direktør for store prosjekter fra høsten 2014. Han har tidligere vært med i prosjektledelsen på noen av de største infrastrukturprosjektene i verden, som London-OL 2012 og metrolinjen i Doha.

- Vi ser for eksempel massive energiinvesteringer i Storbritannia, spesielt på atomkraftfeltet. I nær fremtid skal det investeres nærmere 25 milliarder euro i denne sektoren. I Norge er bildet noe mer blandet, ettersom nedgangen i olje- og gass gjør at den private investeringsiveren har blitt mindre. Samtidig investerer den norske staten tungt i bygg- og anleggsvirksomhet, og spesielt innen transport. Alt tyder på at denne typen investeringer bare vil øke i årene som kommer, sier Glazier.

Han var i Norge i forbindelse med fagnettverkssamling på Oslo Plaza for 70 prosjektledere i Rambøll Norge. I 2013 satt Rambøll-gruppen i gang med programmet «project excellence», som skal forbedre prosjektstyringen i alle ledd av det globale konsernet. Glazier var i Oslo for å motivere troppene, og snakket til rådgivende ingeniører inne et bredt spekter av fag.

- For å møte etterspørselen i markedet må globale selskaper som Rambøll få til samhandling på tvers av landegrensene og mer effektiv prosjektledelse. Selskapene som får til dette vil ha en stor fordel i årene fremover. For eksempel bør vi være i stand til å bruke rådgivere på byggteknikk fra Norge, miljø fra Danmark, signalsystem fra Finland, og samtidig levere et like godt eller bedre produkt enn hvis alle var fra samme land, sier Glazier.